Un fost politist, despre cazul Razvan Ciobanu: „Trebuie mai multe controale antidrog în cluburi”

Publicat: 04 mai 2019, 10:27 Autor: Echipa Ciao.ro Ciao.ro

Luni, 29 aprilie 2019, in a doua zi de Paste, Razvan Ciobanu a murit intr-un accident auto. La necropsie, legistii au gasit 5 substante interzise in corpul lui.

Un fost politist a vorbit despre cazul Razvan Ciobanu. Valeriu Şuhan, consultant în domeniul poliţiei judiciare crede că autoritățile statului ar trebui să fie mult mai prezente în cluburi, în lupta cu drogurile, în contextul în care creatorul de modă Răzvan Ciobanu ar fi consumat substanțe interzise înainte de accidentul rutier care i-a fost fatal.

„În astfel de situații, conștiința individuală este cea care contează cel mai mult și cea care dictează cel mai mult. Să te urci la volan într-o stare, cum, se pare, o avea Răzvan Ciobanu, mi se pare o atitudine inconștientă, la fel cum este să te urci la volan după ce ai consumat băuturi alcoolice. În ceea ce privește cluburile de pe litoral, evident că organele de poliție și organele statului, nu doar poliția și procuratura, ar trebui să-și intensifice prezența operativă în zonă, astfel încât să lupte mai bine și mai eficient împotriva traficului de substanțe interzise”, a declarat pentru MEDIAFAX Valeriu Șuhan, fost polițist judiciar.

Un fost politist a vorbit despre cazul Razvan Ciobanu

Potrivit sursei citate, educația în școli, în ceea ce privește consumul de droguri și, implicit, conducerea autovehiculelor sub influența drogurilor, este extrem de importantă.

„Să presupunem că pui o patrulă la fiecare club, care să-i controleze pe cei ce ies din local. Patrula controlează o persoană, dar pe lângă aceasta ies alte zece persoane din club. Nu aceasta este măsura cea mai eficientă, poata descuraja puțin, dar nu are efecte spectaculoase. Pe termen lung, mult mai eficientă este educația. Cu siguranță, poliția cu ministerul Educației ar trebuie să pună în aplicare mai multe proiecte în școli și licee, împreună cu alte organisme antidrog, poate chiar și o materie de educație civică, pentru că șansele de reușită prin conștientizarea copiilor în legătură cu ceea ce înseamnă pericolul consumului de droguri este cu mult mai mare decât alte acțiuni. Principala misiune a organelor represive într-o țară civilizată nu este represiunea însăși, ci prevenirea”, susține Valeriu Șuhan.

Valeriu Şuhan vrea controale in cluburi

Fostul polițist mai spune că foarte multe persoane au comentat cazul lui Răzvan Ciobanu, fără să fie informate cotrect și, astfel , în spațiul public s-au rostogolit informații false, dând exemplul fotografiei cu cadavrul lui Ciobanu.

„Experințea mea de ani de zile m-a învățat că nu trebuie să-mi expun o părere dacă nu am participat la cercetarea de la fața locului. Să comentezi informații apărute în media, poate fi derizoriu. Și vă pot da un exemplu cu fotografia cadavrului lui Răzvan Ciobanu, care era întins pe spate, și sigur că poziția nu era firească. După două zile s-a confirmat că el a fost așezat acolo de către autoritățile venite la fața locului. Dar în aceste două zile, au fost tot felul de comentarii ridicole și penibile, cum că a fost scos din mașină, că a mai fost cineva în mașină. Din păcate, cedăm foarte ușor în fața manipulării. Este problema aceasta a ‘Ambulanței negre’, care este foarte gravă”, mai susține Valeriu Șuhan.

Cum a murit Razvan Ciobanu

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit luni dimineaţa, într-un accident rutier produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, în judeţul Constanţa. Testul rapid a indicat prezența de droguri în sângele lui Răzvan Ciobanu. Acesta ar fi suferit de depresie, potrivit apropiaților săi.

Expertiza preliminară a mașinii conduse de Răzvan Ciobanu a arătat că airbag-urile s-au deschis la 126 de kilometri pe oră, aceasta fiind viteza în momentul impactului. Istoricul înregistrat de computerul de bord a indicat, însă, că bolidul a circulat și cu 250 de kilometri pe oră.

Peste 100 de persoane, printre care și Iulia Albu, Oana Roman, Cătălin Botezatu, avocatul Laura Vicol și Raluca Bădulescu au fost, joi, la Cimitirul Progresul din Capitală, unde a fost înmormântat Răzvan Ciobanu.

Ce a facut Razvan Ciobanu inainte sa moara. A furat masina lui Cercel, s-a drogat cu 5 substante si voia la Corbu VIDEO

Razvan Ciobanu a fost asasinat? O noua teorie ar putea schimba tot ce stiam pana acum

O filmare cu drona a dezvaluit traseul lui Razvan Ciobanu inainte de impact VIDEO

Razvan Ciobanu a fost implicat in incantatiile unui calugar tibetan. De ce a facut asta in Saptamana Mare

Datoriile lui Razvan Ciobanu. La ce suma isi estima creatorul de moda averea

Informatie de ultima ora in ancheta mortii lui Razvan Ciobanu: „A fost în stare de semicontrol la volan” VIDEO

Ce se va intampla cu averea lui Razvan Ciobanu? Regretatul designer spunea ca-i va ajunge si la batranete

Cadavrul lui Razvan Ciobanu, mutat? Imagini noi cu trupul lui, publicate de Info Trafic Actualități

CAUZA MORTII lui Razvan Ciobanu. Ce au gasit medicii legisti la autopsie!

Razvan Ciobanu a murit in Saptamana Luminata. Ce se intampla cu sufletul lui

Trupul lui Razvan Ciobanu a fost ridicat de la morga din Constanta. Mama lui e devastata de durere!

Imagini cu taranii din Sacele care luau obiecte personale si parti din caroseria masinii lui Razvan Ciobanu! Un Barbat a fost filmat in timp ce ii bea sucul!

Vica Blochina despre ultimele clipe ale lui Razvan Ciobanu: „Era foarte nervos, cauta masina!”

Ultima dorinta a lui Razvan Ciobanu. Ce voia sa faca cu ardoare

Razvan Ciobanu a murit in una dintre cele mai sigure masini din lume! Regina Angliei si familia ei folosesc acest model! Ce masina conducea el de obicei?

BOMBA! Motivul real pentru care Razvan Ciobanu nu purta NICIODATA centura de singuranta!

Declaratie soc de la proprietara masinii in care a murit Razvan Ciobanu: „Sa vedem cine o sa ma despagubeasca. Nici nu-l cunosc personal pe Razvan Ciobanu”

Detaliu de ultima ora! Razvan Ciobanu a scris un SMS in timp ce conducea cu viteza si fara centura! Mergea fara GPS si se ratacise, d-asta gonea puternic!

Publicat: 04 mai 2019, 10:27 Autor: Echipa Ciao.ro Ciao.ro
Pe aceeași temă
×