Uscatoarele de maini sunt periculoase! Experimentul care o dovedeste

Publicat: 31 aug. 2019, 13:25 Autor: madalina m. Viral

Utilizarea lor este foarte comoda, insa un experiment arata ca uscatoarele de maini aduc riscuri mult mai mari pentru sanatate decat alternativele.

Uscatoarele de maini sunt periculoase! Cel putin asa sustin cercetatorii de la universitatile americane din Connecticut si Quinnipiac. Acestia au facut un experiment simplu ce arata ca folosirea aparatelor in baie sporeste numarul de bacterii si germeni.

Aparatele de uscat maini sunt o obisnuinta astazi, in special in spatii publice. Pe langa faptul ca usuca mainile rapid, ele sunt considerate benefice pentru mediul inconjurator, inlocuind prosoapele din hartie. Insa, se pare, ele vin la pachet si cu riscuri mai mari pentru sanatate.

Uscatoarele de maini sunt periculoase!

Ideea ca uscatoarele de par ar putea contribui la raspandirea bacteriilor in toata baia este discutata de savanti de cativa ani. O echipa de cercetatori de la cele doua universitati americane a vrut sa afle daca este adevarat, asa ca au lasat cateva vase Petri in bai cu uscatoare de maini, unele pornite si altele oprite. Rezultatele au fost destul de clare.

Vasele lasate in baile in care uscatoarele erau oprite aveau, in medie, o colonie de bacterii. Dar cele care au fost lasate in bai cu uscatoarele de maini pornite doar 30 de secunde au avut pana la 18-60 de astfel de colonii!

Desi experimentul pare sa arate destul de clar faptul ca uscatoarele de maini sunt periculoase, exista si vesti bune. Majoritatea microbilor gasiti pe vasele respective in sunt relativ inofensivi. Nu au sanse foarte mari de a cauza boli grave in persoanele sanatoase, iar in unele cazuri chiar pot ajuta la consolidarea sistemului imunitar!

Cu toate acestea, anumite categorii de persoane trebuie sa fie foarte atente la folosirea uscatoarelor. In general, persoanele cu sistemul imunitar slabit sau care isi revin dupa afectiuni mai serioase sunt cele mai expuse la boli. 8 experimente stiintifice pe care trebuie sa le faci cu copiii tai!

Astfel, exista o sansa mica de a contracta o boala grava cand folositi uscatoarele de maini. Daca vreti sa minimizati acest risc cat mai mult, servetelele sau prosoapele din hartie sunt mai igienice pentru uscarea mainilor!

sursa: brightside.me

Publicat: 31 aug. 2019, 13:25 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă
×