Cate ore trebuie sa doarma copiii, in functie de varsta. Ce probleme apar daca nu sunt respectate orele

Publicat: 28 aug. 2019, 15:34 Autor: madalina m. Parenting

Somnul este pretios, mai ales in ceea ce-i priveste pe cei mici, care au nevoie de ore stricte de odihna. Parintii trebuie sa isi faca un obicei din a nu neglija cate ore dorm copiii.

In functie de varsta, iti prezentam cate ore trebuie sa doarma copiii. Somnul insuficient poate duce la diverse probleme de sanatate si efectele pot fi ireversibile in unele cazuri, mai ales cand acestia sunt in crestere.

Cei mici au nevoie de un program regulat de somn, iar orice parinte trebuie sa tina cont de asa ceva. Nu toti parintii stiu chiar totul despre cresterea copilului si sunt foarte putini care apeleaza la studiile de specialitate din acest domeniu.

Cate ore trebuie sa doarma copiii?

Cate ore trebuie sa doarma copiii, in functie de varsta

Copiii trebuie sa mearga la culcare devreme, de aceea la ora 21:00, cel mic trebuie sa fie deja in pat. Un studiu realizat de Academia Americana de Pediatrie a confirmat aceasta idee si chiar o incurajeaza. Daca nu dorm un numar corespunzator de ore pentru varsta lor, cei mici incep sa aiba probleme comportamentale, emotionale.

Copiii nu se mai pot concentra la lectii, de aceea nu mai pot invata si se pot alege si cu obezitate, mai ales daca nu obsinuiesc sa faca exercitii fizice. Meniuri pentru copii de 4-10 ani. Idei hranitoare pentru mesele copiilor tai!

„Alte cercetari au aratat beneficii in ceea ce priveste comportamentul copiilor, dezvoltarea cognitiva si atentia. O rutina a somnului, inclusiv ora de culcare stabilita cat mai devreme, poate preveni dificultatile in a adormi sau trezirea in timpul noptii”, a fost de parere Sarah Anderson, coordonatorul studiului.

Importanta orelor de somn

Din punct de vedere stiintific, a fost demonstrat ca bebelusii de la patru luni si pana la un an ar trebui sa doarma intre 12 si 18 ore pe zi. Copiii cu o varsta cuprinsa intre un an si doi ani, ar trebui sa doarma intre 11 si 14 ore pe zi. Cei intre trei si cinci ani ar trebui sa nu se scoale din pat mai devreme de 10 cu pana la 13 ore.

Pe masura ce copilul creste, organismul sau se va reface mult mai repede dupa stresul zilnic si nu va avea nevoie de mai putine ore de somn. Astfel, copiii cu o varsta intre 6 si 12 ani trebuie sa doarma aproximativ 9 – 13 ore pe zi. Boli molipsitoare de la pisica!

Cei cu varste intre 13 si 18 ani trebuie sa doarma intre 8 si 10 ore pe zi. Adultilor le sunt necesare intre 7 si 8 ore de somn, dar nu sunt intervale stricte.

sursa: playtech.ro

Publicat: 28 aug. 2019, 15:34 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă