Meniuri pentru copii de 4-10 ani. Idei hranitoare pentru mesele copiilor tai!

Publicat: 12 aug. 2019, 19:18 Autor: madalina m. Parenting

Alimentatia celor mici trebuie tinuta mereu sub lupa. Tocmai de aceea, mamicile stiu ca diversificarea meselor zilnice este foarte importanta.

Iti propunem cateva meniuri pentru copii cu varstele cuprinse intre 4 si 10 ani. Alimentatia celui mic joaca un rol esential in buna dezvoltare. De asemenea, in perioada de crestere a celui mic, se intampla ca mamicile sa intre in pana de idei.

Te ajutam sa gasesti cel mai potrivit meniu pentru prichindelul tau. Meniurile pe care ti le prezentam sunt usor de preparat si contin nutrientii de care copiii au nevoie pentru a creste sanatos. Combina alimentele pentru mesele zilnice si dupa preferintele celui mic! Boli molipsitoare de la pisica!

Meniuri pentru copii intre 4 si 6 ani

Mic dejun
-200 ml lapte
-30-40 g pâine (2 felii) cu unt (5-10 g) şi cu gem şi/sau miere (cel mult 2 linguri)
-100 ml suc proaspăt de fructe

Meniuri pentru copii de 4-10 ani

Pranz
– 40-50 g legume crude sau 125-150 g legume fierte
– 50-70 g carne sau peşte cu 150-175 g cartofi, paste sau orez pregătite cu 10 g de unt sau puţin ulei de măsline
– pâine (în funcţie de apetitul copilului)

Desert
– 100-150 g iaurt sau brânză uşor dulce
– 125-150 g fructe proaspete

Gustare
– biscuiţi preparaţi în casă (în funcţie de apetitul copilului)
– 150 ml lapte
– gem sau dulceaţă (în funcţie de apetitul copilului)

Cina
– 100-200 g produse de panificaţie
– 40 g de carne, peşte sau 1 ou fiert
– 150-200 ml supă de legume
-100-150 g de iaurt sau alte produse lactate
-125-150 g fructe proaspete.

Briose cu ananas si morcov. Reteta sanatoasa si delicioasa, pentru copii

Meniuri hranitoare pentru 6 si 10 ani

Mic dejun
– 200-250 ml lapte
– 40-60 g pâine cu unt (5-10 g) şi cu miere sau gem/dulceaţă
– 100-150 ml suc proaspăt de fructe (alege combinaţiile de fructe care îi plac copilului).

Pranz
– 50-100 g legume crude sau 150-200 g legume fierte sau pregătite la aburi
– 50-75 g carne sau peşte cu 200 g cartofi, paste sau orez pregătite cu 10-15 g unt
– pâine (în funcţie de apetitul copilului).

Desert
-150 g fructe proaspete
-150-200 g budincă cu brânză dulce pregătită în casă.

Gustare
– biscuiţi cu cereale (în funcţie de apetitul copilului)
– 150 ml lapte sau mai mult
– gem sau dulceaţă.

Cina
200-250 g produse de panificaţie
25-50 g carne sau 1 ou fiert
200 ml supă de legume
150-200 g lactate (în funcţie de preferinţele copilului)
125-150 g fructe proaspete.

sursa: totuldespremame.ro

Publicat: 12 aug. 2019, 19:18 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă