Briose cu ananas si morcov. Reteta sanatoasa si delicioasa, pentru copii

Publicat: 11 iun. 2019, 10:15 Autor: madalina m. Parenting

Briosele se prepara destul de rapid si nu va trebui sa stai toata ziua in bucatarie, doar pentru un desert. Reteta pe care ti-o propunem astazi este ideala pentru copii.

Daca te-ai saturat de dulciurile clasice de casa, invata sa prepari aceste briose cu ananas si morcov. Au o savoare aparte si vor fi in mod cert pe placul celor mici. Poti alege sa le prepari cu glazura, dar sunt la fel de gustoase si fara.

In plus, briosele au in componenta ingredientele ideale pentru a le face un desert echilibrat. Ceea ce inseamna ca pot fi consumate in aceeasi masura si de mamici, pentru ca nu ingrasa. Nu vor adauga kilograme in plus siluetei.

Reteta de briose cu ananas si morcov

Briose cu ananas si morcov. Reteta sanatoasa si delicioasa, pentru copii

Pentru aceste briose nu se foloseste ulei, absolut deloc. Acest fel de briose cu ananas si morcov au aproximativ 193 de calorii. Ce este pineberry, fructul cu aspect de capsuna, dar cu gust de ananas!

Ingrediente necesare:

– 2 oua
– 2-3 cesti de mere fara zahar
– sirop de artar
– 2 cani de morcovi maruntiti
– un sfet de cana de ananas taiat
– o jumatate de cana de faina
– o jumatate de lingurita de praf de copt
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– o jumatate de lingurita de scortisoara
– o jumatate de lingurita de ghimbir macinat
– o jumatate de lingurita de nucsoara macinata
– 2 lingurite de extract de vanilie
– un sfert de lingurita de sare

Ingrediente pentru glazura:

– 100 grame crema de branza
– 4 linguri de sirop de artar
– o lingurita de extract de vanilie
– o lingurita de scortisoara

Mod de preparare briose cu ananas si morcov:

– cuptorul se preincalzeste la 350 de grade Celsius. Se folosesc forme de copt din hartie, speciale pentru briose, sau cele din silicon.

– intr-un castron se amesteca ouale cu faina, praful de copt, sirop de artar si vanilie. Se adauga si morcovii, iar dupa ananasul si se omogenizeaza compozitia, pana cand se obtine o pasta fina.

– aluatul rezultat trebuie sa fie putin lichid si se toarna in formele de briosa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la foc mediu. Incercati sa nu deschideti cuptorul in primele briose, pentru ca se vor lasa.

– se verifica daca sunt gata cu ajutorul unei scobitori. Daca aluatul nu se ia, inseamna ca s-au copt.

– briosele se lasa la racit, pentru cateva ore. In acest timp se prepara glazura. Intr-un castron mediu se pune crema de branza, cu sirop de artar, vanilie, scortisoara si se amesteca pana la obtinerea unei paste.

– glazura se adauga peste briose cand s-au racit complet, iar dupa se dau la frigider pentru cateva ore.

sursa: antena3.ro

Publicat: 11 iun. 2019, 10:15 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă