Lichior de nuci verzi, un remediul natural care te ajuta sa slabesti si sa te detoxifici!

Publicat: 03 May. 2019, 13:59 Retete & Diete

Invata cum sa-ti prepari lichior de nuci verzi! E o licoare ce face minuni asupra organismului uman.

In Italia, aceasta bautura poarta denumirea de „nocino”. Are o vechime de cateva mii de ani, fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri. Daca iti doresti sa incepi o cura de detoxifiere, o poti face foarte usor cu acest lichior de nuci verzi.

Nucile sunt fructele lemnoase cunoscute pentru proprietatile benefice. Lichiorul care se face din acestea trebuie preparat cat nucile sunt inca verzi si au o consistenta ceva mai moale. Poti prepara acasa foarte simplu acest „elixir” al detoxifierii. Supa crema de morcovi cu nuca de cocos

Lichior de nuci verzi, remediul natural cu care slabesti!

Totusi, chiar daca este un preparat natural, nu trebuie sa abuzati de lichiorul de nuci verzi. Miezul de nuca poate contine o sumedenie de substante nutritive benefice. Dar la fel se intampla si in cazul cojii de nuca. E o sursa foarte buna de antioxidanti! Fisticul: beneficiile pe care le are si nu le stiai

Bautura care rezulta din cojile de nuci este foarte buna pentru scaderea grasimilor ce se acumuleaza la nivelul ficatului. Mai mult, protejeaza natural inima, ajuta impotriva afectiunilor digestive, in lupta cu anemia, astenia, dar si a parazitilor intestinali. Poata sa scada si colesterolul.

Cura cu aceasta licoare ajuta si la curatarea sangelui. Isi are originea in Italia, acolo unde oamenii o prepara de sute de ani, pe post de medicament natural. Mai ajuta si contra viermilor intestinali. Trebuie sa consultati o parere avizata, inainte sa il consumati, daca stiti ca suferiti de boli cronice. In unele cazuri, nu este tocmai recomandat.

Reteta de lichior de nuci verzi

Nu este o reteta neaparat dificil de facut si poate fi preparata rapid. Este necesar sa maruntiti aproximativ 20 de nuci verzi. Va trebui sa le puneti intr-o sticla de 1 litri, cu gatul larg. Deasupra se toarna alcool de 40 de grade, de calitate superioara. Trebuie sa fie la un nivel de cateva degete fata de nucile verzi.

Preparatul de casa se lasa la macerat timp de 15-30 de zile, intr-un loc ceva mai calduros. Dupa ce este gata, trebuie sa strecori bautura si in alcoolul ramas sa adaugi cateva cuisoare, nucsoara si vanilie sau coaja de portocala. Se mai pun si 300 de grame de zahar brun si se amesteca foarte bine. Dupa acest pas, se mai lasa inca 3 zile la macerat.

sursa: adevarul.ro

Publicat: 03 May. 2019, 13:59 Retete & Diete
Pe aceeași temă