Ce se intampla cand amesteci bicarbonat de sodiu cu Cola. E un experiment spectaculos! VIDEO

Publicat: 28 aug. 2019, 15:35 Autor: madalina m. Viral

Un experiment ingenios ne arata ce se intampla atunci cand este amestecata o cantitate de bicarbonat de sodiu cu Coca Cola.

Daca v-ati intrebat vreodata ce se intampla cand amesteci bicarbonat de sodiu cu Cola, puteti urmari rezultatul in videoclipul regasit mai jos. In cadrul unui experiment ce a fost si filmat, curiosii au putut urmari reactia chimica foarte spectaculoasa.

Filmuletu a strans aproape 2 milioane de vizualizati, din partea internautilor curiosi sa vada ce se intampla cand sunt mixate cele doua substante. Celebra bautura carbogazoasa a fost supusa de tot soiul de experimente din partea pasionatilor de stiinta, de-a lungul timpului.

Experiment spectaculos: bicarbonat de sodiu cu Cola

Ce se intampla cand amesteci bicarbonat de sodiu cu Cola

In cele ce urmeaza veti fi martorii unei reactii chimice cat se poate de inedite. Filmuletul a devenit viral pe internet, dupa ce un tanar din Rusia si-a dorit sa le arate tuturor ce se intampal atunci cand Coca Cola are contact, de exemplu, cu bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul este o substanta prafoasa atat de des folosita in gospodarie si care se poate gasi aproape oriunde. Astfel incat barbatul a vrut sa vada ce s-ar intampla daca ar amesteca-o cu cea mai celebra bautura racoritoare de pe planeta. Cum cureti covoare cu bicarbonat de sodiu

In timpul filmarii care dureaza aproximativ un minut si jumatate, se poate vedea cum reactioneaza cei doi compusi. Tanarul a ales sa isi faca experimentul in aer liber, iar ideea sa este una cat se poate de inspirata, deoarece reactia care are loc la sfarsit e una destul de deosebita. Asadar, nu incercati sa mixati cele doua substante in casa!

Astfel ca intr-o sticla de doi litri de Cola, barbatul a adaugat bicarbonatul de sodiu, cum se poate vedea si in imagini. Imediat ce a fost realizat amestecul a avut loc o efervescenta puternica. Mai apoi, bautura a inceput sa se ridice din sticla pana cand in recipient a mai ramas foarte putina. Practic, sucul s-a imprastiat, iar bulele din bautura s-au degajat si ele.

Scapa de tantari cu bicarbonat de sodiu!

sursa: playtech.ro

Publicat: 28 aug. 2019, 15:35 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă