Adevarul despre suplimentele pe baza de ulei de peste. Ce efect au asupra bolnavilor de diabet!

Publicat: 31 Aug. 2019, 19:45 Retete & Diete

Cei care sufera de anumite afectiuni medicale cronice trebuie sa evite in totalitate acest tip de suplimente.

In general, suplimentele pe baza de ulei de peste au efecte benefice asupra organismului. In unele cazuri, nutritionistii le recomanda pentru a fi incluse in dieta zilnica, mai ales persoanelor ce sufera de anemie.

Totusi, persoanele cu diabet de tip II nu sunt vindecate cu astfel de suplimente, preparate din ulei de peste, asa cum se credea anterior. Grasimile Omega-3 erau considerate utile in ceea ce priveste prevenirea sau chiar tratarea diabetului.

Suplimentele pe baza de ulei de peste!

O echipa de cercetatori ai Universitatii East Anglia din Marea Britanie a derulat un studiu asupra efectului pe care suplimentele pe baza de ulei de peste. Acestea care contin grasimi Omega-3 si au fost monitorizate efectele pe care le au asupra aparitiei si evolutiei diabetului de tipul II.

Adevarul despre suplimentele pe baza de ulei de peste

Rezultatele acestui studiu conduc catre concluzie dezamagitoare. Si anume, cea ca aceste suplimente au un efect neglijabil sau chiar nici un efect asupra metabolismului persoanelor care sufera de diabet de tip II. Se pare ca efectele benefice Omega-3 sunt imune la aceasta forma de diabet. A fost demonstrat stiintific: nu ne crestem imunitatea cu suplimente alimentare! 

„Studiile noastre anterioare au aratat ca suplimentele pe baza de Omega-3 nu protejeaza impotriva problemelor cardiace sau in cazul atacurilor cerebrale. Acest studiu arata ca aceste grasimi, de asemenea, nu previn sau trateaza diabetul”, a explicat dr. Lee Hooper, cercetatoare-şef a acestui studiu. Este membra a Facultatii de Medicina a Universitatii de Est din Anglia. şi cercetătoare-şef a acestui studiu.

De asemenea, Omega-3 sunt o forma de grasimi care, in cantitati mici, pot avea efecte pozitive asupra sanatatii noastre. Studiile asupra compozitiei chimice a acestei clase de grasimi au mai aratat si faptul ca sunt formate din trei tipuri principale de acizi graşi. Este vorba de acidul eicosapentanoic (EPA), acidul docosahexanoic (DHA) si acidul alfa linolenic (ALA).

Savantii recomanda evitarea suplimentelor!

Acidul alfa linolenic (ALA) poate fi gasit, in mod natural, in alimente precum nucile sau semintele. In timp ce acidul eicosapentanoic (EPA), acidul docosahexanoic (DHA) pot fi obtinute din consumarea carnii cu un continut ridicat de grasimi. Dar si din peste, precum cea de somon sau din uleiurile de peste.

Savantii si-au efectuat studiul pe 58.000 de persoane. Totul a inclus mai multe studii clinice si grupuri randomizate pentru a consuma cantitati mai mari de Omega-3 sub forma de ulei de peste. Semne ca ai deficienta de Vitamina C! 

Cercetatorii nu au putut identifica un efect pozitiv al acestor suplimente asupra starii de sanatate a persoanelor care sufereau de diabet si nici vreun efect in prevenirea acestei boli.

sursa: descopera.ro

Publicat: 31 Aug. 2019, 19:45 Retete & Diete
Pe aceeași temă