Se legalizeaza mariajul intre persoanele de acelasi sex

Publicat: 19 Sep. 2018, 15:48 Life

Dupa lungi dezbateri si asteptari, se pare ca totul este in favoarea legalizarii mariajului intre doua persoane de acelasi sex. Presedintele si-a dat acordul.

Se intampla in Cuba, unde Presedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, a declarat ca este in favoarea inscrierii in noua constitutie a mariajului intre doua persoane de acelasi sex, conform AFP.

In prezent, aceasta motiune se afla in dezbatere.

„Sunt de acord, cred că faptul de a recunoaşte mariajul între persoane, fără limitări, răspunde problemei de a elimina orice tip de discriminare în societate”, a afirmat presedintele Diaz-Canel intr-un interviu acordat canalului de televiziune latino-american Telesur.

Se legalizeaza mariajul intre persoanele de acelasi sex

Se legalizeaza mariajul intre persoanele de acelasi sex

Tot in acelasi interviu, Presedintele a declarat ca elimina posibilitatea unui dialog intre Cuba si Statele Unite ale Americii, atata timp cat administratia Trump isi mentine atitudinea aberanta in acest caz.

„Vrem dialog, dar trebuie să fie între egali, să ne respecte şi să nu ne condiţioneze suveranitatea şi independenţa, deoarece nu acceptăm impuneri şi nu suntem dispuşi să facem concesii”, a mai spus Miguel Diaz-Canel.

In timpul mandatului final al lui Barack Obama, Cuba si SUA au restabilit relatii diplomatice. Acest lucru s-a intamplat dupa mai bine de 100 de ani de vrajba intre state.

Totul s-a distrus in momentul in care Presedintele Donald Trump a venit la conducerea Statelor Unite ale Americii, comportamentul sau fiind unul cu totul diferit fata de cel al presedintelui anterior, Barack Obama.

Publicat: 19 Sep. 2018, 15:48 Life
Pe aceeași temă