EXCLUSIV | Secretul siluetei de vis a Amaliei Enache + De ce nu s-ar muta niciodată vedeta de la PRO TV din prima ei casă!

Publicat: 23 apr. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

Secretul siluetei de vis a Amaliei Enache. Amalia Enache este una dintre ambasadoarele proiectului Hope and Homes for Children așa că și-a unit forțele cu Mihai Morar, David Popovici, Marius Manole și Alexandru Tomescu și construiește o casă în București pentru copiii cu nevoi speciale. Zilele trecute aceștia au dat starstul campaniei de strângere de fonduri pentru acest proiect.

Amalia Enache ne-a povestit pentru Ciao.ro cum a început colaborarea cu David Popovici, cât de încântată este de prima ei casă pe care și-a cumpărat-o și în care locuiește și acum și cum se menține în formă după ce a slăbit considerabil.

Nu ești la primul proiect de acest gen cu David Popovici, știu că ați mai colaborat?

Anul trecut am încheiat, David Popovici și-a donat ochelarii și casca, exact cele cu care am devenit campionul mondial. El mi-a scris mie, ne-am cunoscut în proiectul Hope and Homes for Children  și mi-a scris la un moment dat: „Amalia, vreau să ajut mai mult, dă-mi o idee!”.
Și m-am gândit foarte mult ce i s-ar potrivi. Aveam un caz despre care știam foarte bine pentru că veniseră la mine, dar el nu știa. Veniseră fetele din lotul olimpic de canotaj, campioanele noastre, să-mi povestească despre o fostă colegă de-a lor, mamă singură, care își crește cei trei copii cu o boală incurabilă foarte gravă și care nici nu aveau unde să stea cu acești trei copii. Și foarte rapid David s-a mobilizat, a donat și s-a mobilizat mai mult decât…
Mă rog, cum e el! El este un om care e campion și la a face fapte bune.
Și astăzi, dublul sumei necesare, din donații de la admiratorii lui pe o platformă de donații, strict în donații de la oameni cu suflet mare, oamenii au știut că s-a strâns dublu sumei, am construit acea casă și restul banilor au fost folosiți în alte proiecte. I-am anunțat pe fiecare și au spus că trebuie să ajutăm. Așa cât am văzut că este posibil să facem genul acesta de minuni împreună și acum ne-am unit toți ambasadorii pentru acest proiect.

Secretul siluetei de vis a Amaliei Enache

Alma, ce face? Te mai însoțea la evenimente.

Da, e foarte greu cu schimbarea orei pentru copii. Acum aștept trezitul ăla de dimineață, a fost la școală toată ziua, se odihnește acasă pentru ziua de mâine, ea e foarte bine. Ea are parte de un cămin așa cum ar trebui să aibă toți copiii și înțelege foarte bine de ce trebuie să-i ajutăm și pe ceilalți copii care nu au avut șansa noastră.

Ați plănuit vacanța de Paște? Știu că de regulă plecați din țară!

Alma e catolică, am avut Paștele deja, dar fără vacanță, a fost foarte frumos, am zburat cu balonul.
Vom avea și o vacanță în țară de Paștele Ortodox, probabil la fratele meu la Timișoara, la biserica la care am fost eu în copilărie, la biserica din satul meu. Paștele e pentru mine o sărbătoare pe care îmi place să o petrec tot în locuri mici, foarte intime, în familie, în rădăcinile mele.

Alma mai face balet?

Nu, ea făcea la grădiniță.

Ce pasiuni mai are sau ce-și mai dorește ea să facă?

Face de toate la școala la care e. Încearcă un pic din toate la școală. Cei de la școala ei au gândit astfel, încât orice tip de talent ai avea, că poate nu sunt toți talentați numai la matematică și română, să-ți fie aplaudat.
Astfel încât are Olimpiadă sportivă la finalul anului, a luat cu mâna în ghips medalie anul trecut, orele de teatru le încheie cu spectacol de teatru, într-un teatru adevărat, la teatrul Elisabeta, pictura o încheie cu vernisaj de pictură, l-am avut recent, chiar acum, înainte de Paște.
Explorăm să vedem ce-i place și unde va fi talentul ei.

Ţii post pentru Paștele Ortodox?

Eu câteodată țin post, câteodată nu, de data asta, nu.

Arăți din ce în ce mai bine!

Mulțumesc, am slăbit deja de mult.

De ce nu s-ar muta niciodată vedeta de la PRO TV din prima ei casă!

Cum reușești să te menții în formă?

Mănânc în continuare porții mici. Asta am descoperit.
După pandemie nu mai reușeam exact să-mi găsesc calea, dar la mine au funcționat mai mult decât alte încercări să mănânc de toate, să mănânc absolut de toate, dar la porții mici. Dacă mi-a fost poftă de croissant, am mâncat și după aceea n-am mai mâncat altceva. Pauze de 5-6 ore între mese și porțiile mici. Dar din toate.

Apropo de chestia asta că sunteți ambasadori pentru o casă, îți aduci aminte prima casă pe care ți-ai cumpărat-o cu forțele proprii? Ai schimbat-o?

Da, este casa în care stau și acum. Eu atunci când m-am mutat la București, după studenție, după facultatea de la Timișoara, am stat cu chirie în această mansardă în apropierea parcului Cișmigiu.
E o casă pe care mi-am dorit-o foarte mult, o casă pe care am renovat-o după gustul meu. Nu e o casă mare, este un apartament cu 3 camere, dar e o casă foarte luminoasă și pentru mine e cea mai frumoasă. Îmi place pentru că e chiar aproape de Cișmigiu, e ca o prelungire a casei noastre, e așa grădina noastră, școala e aproape, mergem pe jos, e centrul aproape, facem aproape totul pe jos și pentru mine este suficient.
Eu nu visez la căsoaie, nu știu, nu am asta ca o dorință.

Am văzut că din ce în ce mai multe persoane publice își cumpără case în afara Bucureștiului…

Poate pentru că eu am copilărit într-o casă la țară, o casă mare, cu etaj.
Poate pentru că eu am copilărit așa, într-o casă mare, nu am avut visul ăsta și îmi place foarte mult să trăiesc așa aproape de centru și aproape de toate.

Publicat: 23 apr. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×