Cum te protejezi de virusul West Nile. Care sunt simptomele dupa muscatura de tantar

Publicat: 20 iun. 2019, 15:31 Autor: D. C. Life
Cum te protejezi de virusul West Nile. Care sunt simptomele dupa muscatura de tantar

Apartine familiei Flaviviridae, este un membru al complexului de flavovirusuri transmise de artropode si este extrem de periculos pentru oricine.

Cum te protejezi de virusul West Nile si care sunt simptomele dupa muscatura de tantar? Despre toate acestea vom vorbi, mai pe larg, in acest material. Este foarte important sa stiti sa va protejati si sa recunoasteti semnele acestui virus care a ucis deja sute de oameni.

Virusul West Nile poate infecta toate vietuitoarele, de la oameni, la pasari, cai, tantari si alte mamifere. Transmiterea se face doar prin ciupitura de tantari. Conform cdt-babes.ro, peste 100 de specii de pasari pot fi infectate. E necesar ca igienizarea lor sa fie facuta periodic pentru ca insectele sa nu apara in cotinetele lor.

Cum te protejezi de virusul West Nile

Cum te protejezi de virusul West Nile. Care sunt simptomele dupa muscatura de tantar
Cum te protejezi de virusul West Nile. Care sunt simptomele dupa muscatura de tantar

Prevenirea intepaturilor de tantari este cea mai buna solutie. Este indicat sa aveti in casa substante care tin insectele la distanta (pastile, spray, lumanari etc). De asemenea, asigurati-va ca aveti plasele intacte la geamuri, fara gauri sau rupturi in ele.

Daca iesiti din casa, fie si pentru cateva minute, e indicat sa va dati cu spray sau lotiune anti-tantari. E indicat ca pe perioada verii sa folositi mai putin parfum de corp, mai ales daca optati pentru miresme dulci. Acestea vor atrage tantarii sau mustele.

Cum te protejezi de virusul West Nile. Care sunt simptomele dupa muscatura de tantarPuteti purta si haine lungi, in exterior, daca temperaturile va permit. Este indicat ca, mai ales noaptea, sa nu iesiti sumar imbracati. Cum tantarii inteapa si prin haine, e indicat sa pulverizati o substanta pe baza de permethrin pe material. ATENTIE! Permethrin nu se aplica direct pe piele.

Virusul West Nile a innebunit Romania! La doar cateva zile dupa ce un barbat din Oradea a murit, virusul face probleme si in Caras-Severin

Tantarii sunt cei mai activi intre apusul si rasaritul soarelui. Este important ca in aceste perioade sa aveti spray anti-tantari pe piele sau haine lungi. Evitati activitatile din zone cu vegetatie puternica sau pe malul apei. Veti fi victime ale tantarilor, garantat!

Cum elimini aparitia tantarilor

Aceste insecte depun oua in apa statatoare. E indicat ca zona casei, a blocului sau alte locatii sa fie lipsita de balti si baltoace. Virusul West Nile loveste din nou! Un barbat a murit intr-un spital din Oradea

Care sunt simptomele virusului West Nile

Cum te protejezi de virusul West Nile. Care sunt simptomele dupa muscatura de tantarProbabilitatea ca o intepatura de tantar sa te imbolnaveasca e redusa. Riscul de imbolnavire sau deces este mare pentru persoanele de peste 50 de ani, cu sau fara deficiente imune. Cu toate astea, medicii sustin ca infectia poate aparea la orice varsta.

Semnele infectiei cu virusul West Nile se aseamana cu o simpla raceala sau o meningo-encefalită. Daca ai aceste simptome, mergi URGENT la medic:

  • febra ridicată însoțită de durere de cap intensă
  • vărsături
  • stare generală alterată
  • sensibilitate crescută la lumină

Dr. Tatiana Carata-Dejoianu – Medic specialist Medicina generala si Epidemiologie

Cel mai mare tantar din lume! Ce dimensiuni are si unde a inceput sa se inmulteasca. E un MUTANT! VIDEO

Publicat: 20 iun. 2019, 15:31 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă