Virusul West Nile loveste din nou! Un barbat a murit intr-un spital din Oradea

Publicat: 23 sept. 2018, 17:39 Autor: Simona Life

Un barbat din Bihor a murit, iar alti doi sunt suspectati ca au intrat in contact cu virusul West Nile. Acestia sunt internati la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean din Oradea.

Victima care a decedat in urma contactului cu acest virus mortal avea 70 de ani si fusese internata la inceputul saptamanii in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean din Oradea.

Conform purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica din Bihor, dr. Dorel Tirt, barbatul care a murit avea mai multe probleme medicale.

„Decesul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, 19 septembrie, şi nu neapărat din cauza West Nile”, a declarat in cursul zilei de azi dr. Dorel Tirt.

Virusul West Nile loveste din nou! Un barbat a murit intr-un spital din Oradea

Virusul West Nile loveste din nou

Virusul West Nile loveste din nou! Un barbat a murit intr-un spital din Oradea

In Romania s-au inregistrat 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virusul West Nile. Dintre aceste, 25 au fost soldate cu decese la pacienţtii care prezentau co-morbiditati, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

„În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: 5 în Bucureşti, 3 în judeţul Iaşi, câte două cazuri în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava”, se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Pentru ceilalti doi apcienti suspecti de contact cu virusul West Nile se asteapta rezultatele analizelor de laborator.

Modalitatea prin care se transfera acest virus la oameni este prin intermediul mai multor specii de tantari. Virusul a avut conditii favorabile de dezvoltare, mai ales in perioadele ploioase, cand este mult mai greu sa se obtina eliminarea tantarilor, dar si datorila lipsei de aplicare a masurilor de control si de protectie personala.

Publicat: 23 sept. 2018, 17:39 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă