Virusul West Nile loveste din nou. O femeie din Dolj a decedat

Publicat: 05 Sep. 2018, 15:17 Life
Virusul West Nile loveste din nou. O femeie din Dolj a decedat

Vesti proaste din Dolj! O femeie in varsta de 75 ani a murit in urma contractarii acestui virus periculos.

Din pacate, virusul West Nile a reusit sa mai faca o noua victima, de data aceasta fiind vorba despre o femeie din Poiana Mare, judetul Dolj.  Numarul persoanelor decedate in urma infestarii cu virusul West Nile a ajuns la 13, un numar alarmant.

„Femeia care era internata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova a decedat pe 29 august, la cinci zile de la internare, iar rezultatul testului care a fost primit vineri de la Bucuresti a confirmat ca aceasta, pe langa unele afectiuni mai vechi, a fost infectata si cu West Nile”, potrivit purtatorului de cuvânt al Directiei de Sanatate Publica Dolj, dr. Stefan Popescu.

Virusul West Nile loveste din nou. O femeie din Dolj a decedat

„Fusese diagnosticata cu meningoencefalita cu lichid clar, pe fondul unor boli preexistente de tipul afectiunilor renale si neurologice si azi a venit confirmarea de la Bucuresti ca a fost infectata cu virusul West Nile”, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al DSP Dolj.

Modalitatea prin care se transfera acest virus la oameni este prin intermediul mai multor specii de tantari. Virusul a avut conditii favorabile de dezvoltare, mai ales in perioadele ploioase, cand este mult mai greu sa se obtina eliminarea tantarilor, dar si datorila lipsei de aplicare a masurilor de control si de protectie personala.

Celelalte 12 decese au survenit la pacienti care prezentau co-morbiditati. Cinci decese s-au inregistrat in Bucuresti, doua decese in judetul Olt si cate unul in judetele Iasi, Galati, Covasna, Constanta și Dambovita.

Publicat: 05 Sep. 2018, 15:17 Life
Pe aceeași temă