Asteroidul care trece pe langa Terra, luna viitoare! NASA il considera potential periculos :O

Publicat: 31 aug. 2019, 21:47 Autor: madalina m. Life

Intr-o luna de zile, pe langa Terra va trece un asteroid pe care agentia spatiala americana il considera destul de periculos.

Asteroidul care trece pe langa Terra este de doua ori mai mare decat celebra cladire Empire State Building, localizata in New York. Formatiunea stancoasa va trece pe lângă Terra, pe data de 14 septembrie 2019.

Asteroidul se va afla la o distanta de aproximativ 5,3 milioane de kilometri, dar NASA l-a inclus in categoria obiectelor spatiale „potential periculoase”, noteaza digi24.ro.

Asteroidul care trece pe langa Terra, in septembrie!

Asteroidul care trece pe langa Terra, luna viitoare

Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pamantului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 467317 (2000 QW7) are o viteza de aproximativ 23.000 de kilometri pe ora.

Asteroidul 467317 (2000 QW7) orbiteaza Pamantul si Soarele. Obiectele din aceasta categorie nu se intersecteaza in mod normal cu orbita Pamantului, insa din cand in cand, se apropie mult de planeta noastra.

Savantii au fost de parere ca acesta va trece pe langa Terra la o distanta suficient de mare incat planeta noastra sa nu fie in nici un pericol real. Dar nu pot fi exclusi anumiti factori ce ii pot modifica asteroidului traiectoria.

Asteroidul a fost inclus de NASA in categoria „potential periculos”, ca orice alt obiect spatial care se apropie de Terra la mai putin de 7.480.000 de kilometri.

Specialistii NASA si-au propus ca, pana in anul 2020, sa identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – de peste 140 de metri – care ajung in apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza un asemenea lucru! Misiunea prin care NASA vrea sa salveze omenirea! 

Un alt asteroid ne-a vizitat, in februarie!

Pe data de 1 februarie a acestui an, agentia spatiala trebuia sa anunte un eveniment infiorator. Cei care critica agentia spatiala sunt de parere ca acest lucru nu s-a intamplat.

Asta deoarece asteroidul NT7 a fost aproape de Terra, pentru o scurta perioada de timp. Corpul ceresc a fost descoperit in 2002, si spre dezamagirea multor oameni, din intreaga lume, a ocolit planeta noastra. Ceea ce a insemnat ca a asteroidul care putea aduce sfarsitul lumii nu s-a mai prabusit pe Terra.

Publicat: 31 aug. 2019, 21:47 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×