Oumuamua, obiectul misterios ce traversează sistemul nostru solar. Cercetatorii au descoperit ce este, de fapt…

Publicat: 01 iul. 2018, 16:34 Autor: Echipa Ciao.ro Life

Noul rezultat sugerează că Oumuamua este cel mai probabil o cometă interstelară şi nu un asteroid.

Oumuamua, obiectul misterios ce traversează sistemul nostru solar, se deplasează de la Soare mai repede decât se aşteptau astronomii. Echipa condusă de Marco Micheli de la ESA a explorat mai multe scenarii pentru a explica viteza mai mare decât previziunile a acestui vizitator enigmatic.

O explicatie ar fi ca Oumuamua pierde material de pe suprafata. Asta se intampla din cauza caldurii Soarelui. Materialul ejectat oferă o forţă mică dar constantă care ajută la creşterea vitezei, trimiţând corpul cu viteze de circa 114.000 km/h prin Sistemul Solar.

Oumuamua, obiectul misterios

Oumuamua, obiectul misterios ce traversează sistemul nostru solar. Cercetatorii au descoperit ce este, de fapt...„Degazare” este un comportament tipic cometelor şi contrazice clasificarea anterioară a corpului, considerat până acum asteroid. „Nu am văzut coada, ceea ce este neobişnuit. Credem că Oumuamua ejectează particule neobişnuit de mari de praf”, explică Karen Meech de la Universitatea din Hawaii.

Oumuamua, obiectul misterios ce traversează sistemul nostru solar. Cercetatorii au descoperit ce este, de fapt...Echipa speculează că poate granulele mici de praf de pe suprafaţa cometei au fost înlăturate în timpul călătoriei cometei prin spaţiul interstelar, rămânând doar particulele mari.

Oumuamua, obiectul misterios ce traversează sistemul nostru solar. Cercetatorii au descoperit ce este, de fapt...Un nor format din aceste particule nu ar fi suficient de luminos pentru a fi detectat, dar ar explica schimbarea neaşteptată a vitezei cometei Oumuamua, informeaza descopera.ro.

Publicat: 01 iul. 2018, 16:34 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă