Misiunea prin care NASA vrea sa salveze omenirea! Se crede ca vom avea aceeasi soarta precum dinozaurii :O

Publicat: 17 feb. 2019, 18:23 Autor: madalina m. Life

NASA crede ca omenirea va avea aceeasi soarta ca dinozaurii!

In acest sens, a fost lansata misiunea prin care NASA vrea sa salveze omenirea. O echipa de specialisti de la Universitatea John Hopkins planuieste sa lanseze o nava spatiala care va putea calatori cu o viteza uriasa.

Desi suna ca un scenariu de film S.F., rolul navei va fi sa se ciocneasca de un asteroid care s-ar putea indreapta spre Terra. Stephen Hawking a considerat ca unul dintre factorii principali care ar putea duce la distrugerea omenirii ar fi ciocnirea de un asteroid urias.

In momentul de fata, oamenii de stiinta discuta despre modalitatea prin care va putea evitata o asemenea calamitate. Impactul urias va putea fi impiedicat datorita „planului DART”. Acesta presupune redirectionarea obiectelor spatiale care pun Pamantul in pericol, potrivit descopera.ro.

NASA vrea sa salveze omenirea

Specialistii de la John Hopkins University vor sa lanseze o asemenea nava spatiala. NASA vrea sa salveze omenirea prin intermediul unei rachete ce poate calatori la viteze impresionante. „Este similara cu o racheta balistica uriasa”, a explicat Elena Adams, principalul ingier al misiunii.

Pentru ca se crede ca vom avea aceeasi soarta ca dinozaurii, NASA va incerca sa remedieze acest potential de distrugere a speciei umane. Totodata, aproximativ 100 de tone de deseuri spatiale ajung sa intre in atmosfera Pamantului, in fiecare zi.

In mare parte, gunoaiele spatiale sunt formate din parf si bucati mici de roca. In luna august din 2018, NASA a confirmat ca va furniza 3,8 milione de dolari in urmatorii patru ani de zile pentru sustinerea si functionarea a doua observatoare. Vor avea ca scop vanatoarea de asteroizi periculosi Terra.

Exista trei observatoare, situate in emisfera nordica, ce au detectat peste 95% dintre cei 2.057 de asteroizi care s-au apropiat de Pamant, in anul 2017. Insa, partea proasta o reprezinta faptul ca astfel de telescoape au o vizibilitate de doar 30% asupra emisferei sudice, o regiune in care asteroizii ar putea lovi Terra.

Publicat: 17 feb. 2019, 18:23 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă