Robotul Curiosity si-a facut un selfie pe Marte! Ce se vede instant in imaginea inedita :O

Publicat: 31 Jan. 2019, 15:10 Life

Roverul Curiosity a trimis o noua imagine de pe planeta Marte!

In respectivul selfie pe Marte, se poate observa rapid ca robotul a folosit o tehnica foarte ingenioasa. Mai exact, nu doar noi oamenii pare sa fim interesati de cum aparem in poze.

Inteligenta artificiala care coordoneaza roverul Curiosity s-a asigurat ca iese foarte bine in acea imagine inedita. Robotul aflat in spatiu si-a facut un selfie, pe suprafata Planetei Rosii. Respectivul selfie a fost trimis catre Terra in urma cu cateva zile.

Roverul Curiosity si-a facut un selfie pe Marte!

Totodata, la scurt timp a fost publicat de catre cei de la NASA, in mediul online, fiind o ipostaza remarcabila surprinsa pe o alta planeta. Robotul s-a aflat aproximativ o saptamana pe culmea Vera Rubin, de pe Marte, noteaza dailymail.co.uk.

Robotul Curiosity si-a facut un selfie pe Marte

Curiosity a folosit un truc inedit, pentru ca in acel selfie pe Marte, transmis echipei de savanti, pare ca i-a facut altcineva poza. Asta deoarece robotul a creat iluzia ca nu s-a fotografiat singur, folosind o tehnica speciala. Si in alte imagini realizate pe suprafata martiana, robotul a preferat sa utilizeze aceasta metoda.

Noua imagine a fost realizata pe data de 15 ianuarie, din acest an. Este produsul final construit din nu mai putin de 57 de imagini separate, realizate de roverul Curiosity prin intermediul unui instrument special. Mai exact, este vorba despre ceva ce se numeste „Mars Hand Lens Imager”, localizat la capatul bratului robotului.

In imagine au fost cuprinse si alte detalii. Asa cum ar fi o parte din munca robotului sau o ultima gaura forata intr-o zona care se numeste „Rock Hall” si care poate fi remarcata in partea din stanga, jos, a acestui selfie inedit.

In urmatoarea perioada, Curiosity urmeaza sa se indrepte spre sudul planetei Marte, unde exista zona bogata in argila. Acest selfie a marcat incheierea studiului de pe culmea Vera Rubin. Cata vreme va calatori, robotul va mai realiza cateva studii, care sa le vina in ajutor in special geologilor, pentru a intelege diferitele tipuri de roca martiana.

Publicat: 31 Jan. 2019, 15:10 Life
Pe aceeași temă