Prima fotografie de aproape cu Soarele! A fost realizata in premiera cu ajutorul Sondei Parker: „Nimeni nu a vazut asta pana acum!”

Publicat: 14 dec. 2018, 16:20 Autor: madalina m. Life

Prima fotografie de aproape cu Soarele a fost publicata recent de catre NASA.

Agentia Spatiala americana a facut publica prima fotografie de aproape cu Soarele. S-ar parea ca o astfel de imagine ii va ajuta pe savanti sa desluseasca mai multe mistere, legate de steaua din Sistemul nostru Solar.

Sonda Parker a fost lansata pe data de 12 august a acestui an si deja a depasit cateva recorduri. Mai exact, nava spatiala este cel mai rapid, dar si cel mai apropiat vehicul de Soare. Pe data de 12 decembrie, prima fotografie de aproape cu Soarele a fost aratata intregii lumi.

Prima fotografie de aproape cu Soarele

Sonda Parker a realizat prima fotografie de aproape cu Soarele!

Sonda trimite deja data despre intalnirea cu Soarele, iar conform oamenilor de stiinta „Ce vedem este ceva cu totul nou”, dupa cum a precizat si fizicianul Nour Raouafi. Respectiva imagine a fost dezbatuta de savanti si la simpozionul „American Geophysical Union”, ce a avut loc in Washington DC, in Statele Unite ale Americii, cu doua zile in urma.

Nimeni nu a vazut asta pana acum!”, a mai precizat fizicianul de la Johns Hopkins University. Sonda va realiza 24 de treceri apropiate de Soare, in urmatorii 7 ani, ajungand eventual la 6 milioane de kilometri de suprafata solara. Nava a realizat primul zbor apropiat pe data de 6 noiembrie a acestui an.

Prima fotografie de aproape cu Soarele

La viteza maxima, sonda Parker poate atinge 375.000 de kilometri pe ora, avand de doua ori viteza lui Helios, o nava lansata in anii 1970, intr-o misiune similara spre Soare. Pentru ca sonda era pe partea opusa Soarelui fata de Terra, in timpul apropierii, Parker a putut transmite date abia incepand cu 7 decembrie.

In prima fotografie de aproape cu Soarele, realizata de sonda Parker, poate fi observat un filament de plasma, in cel mai mare detaliu. Echipa de savanti spera acum ca imaginea sa ajute la explicarea motivului pentru care coroana e de circa 300 de ori mai fierbinte decat suprafata solara, potrivit descopera.ro.

Publicat: 14 dec. 2018, 16:20 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă