Planeta, în pericol? Când ar putea asteroidul să lovească Pământul. Oamenii de știință au făcut calculele

Publicat: 29 mart. 2021, 11:44 Autor: Andreea Voicu Arhiva

În luna martie a acestui an, un asteroid a trecut pe lângă Pământ. Oamenii de știință au făcut mai multe cercetări și calcule pentru a determina perioada când există posibilitatea ca planeta să fie lovită de un asteroid.

Asteroidul Apophis a crea o întreagă stare de îngrijorare, după ce s-a spus că s-ar fi apropiat de Pământ. Totuși, cercetătorii susțin că planeta nu ar putea fi lovită, cel puțin în următorii 100 de ani.O posibilă tragedie, pe de altă parte, a fost estimată pentru anii 2029 și 2036. Însă NASA a ținut să liniștească oamenii și să se spună că, după calculele lor, nu ar putea fi posibilă o tragedie.

Asteroidul amintit anterior, totuși, se va apropia de planeta noastră la o distanță de 32.000 de kilometri abia în 2029. Alți oameni de știință susțin că în 2068 ar putea să se întâmple o coliziune, arată realitatea.

În luna martie s-a apropiat un asteroid de Pământ

Pe lângă Pământ, anul acesta, a trecut cel mai mare și rapid asteroid. Acesta, denumit oficial 231937 (2001 FO32), s-a apropiat destul de mult de Plantea noastră și, din acest lucru, el a fost clasificat drept un obiect potențial periculos. NASA a publicat analize și, potrivit acestora, asteroidul ar fi trecut la două milioane de kilometri de planeta Pământ.

Ca și dimensiune, asteroidul este de două ori cât cea mai înaltă clădire din lume și a putut fi observat de pe Pământ cu ajutorul unui telescop puternic. Nu suntem în pericol, spun cercetătorii. Un asteroid este desemnat ca ”potențial periculos” atunci când orbita sa se intersectează cu cea a Pământului la o distanță de cel mult 7,5 milioane de km și are un diametru mai mare de aproximativ 140 de metri.

Un alt asteroid a trecut pe lângă Pământ în luna decembrie

Asteroidul 2017 XQ60 s-a îndreptat către Pământ cu peste 56.000 de kilometri pe oră. Potrivit NASA, asteroidul are un diametru de aproape 80 de metri. Asteroidul 2017 XQ60 urmează o orbită foarte largă în cadrul Sistemului Solar. Din când în când, orbita sa se intersectează cu cea a Pământului, scrie ibtimes.com.

Asteroidul a fost observat pentru prima dată pe 13 decembrie 2017. În 2020, asteroidul s-a situat cel mai aproape de Pământ pe 21 decembrie.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 29 mart. 2021, 11:44 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă