Alertă! Un asteroid se apropie de Terra! Care sunt riscurile să lovească planeta noastră

Publicat: 24 aug. 2020, 12:09 Autor: Elena Arhiva
Alertă! Un asteroid se apropie de Terra! Care sunt riscurile să lovească planeta noastră

Asteroidul care se va apropia de Pământ în această toamnă, la începutul lunii noiembrie, prezintă un risc de 0,41 la sută să lovească planeta, potrivit calculelor făcute de NASA.

Centrul pentru Studiul Corpurilor Apropiate de Pământ (CNEOS), din cadrul Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al NASA, a anunțat că obiectul ceresc, cunoscut sub numele de 2018VP1, ar urma să treacă pe lângă Pământ cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA, pe 2 noiembrie, potrivit Independent.

Agenția spațială a spus că există trei impacturi potențiale, dar, pe baza a 21 de observații care au cuprins un interval de 12.968 zile”, nu crede că este posibil un impact direct.

Un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ

2018VP1, care a fost identificat prima dată la Observatorul Palomar din California, în urmă cu doi ani, nu este considerat „un obiect cu potenţial periculos” din cauza dimensiunilor sale reduse, corpul ceresc având un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA, relatează Digi 24.

În cursul săptămânii trecute, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, potrivit agenţiei spaţiale americane NASA, care a anunţat că este vorba despre cel mai apropiat asteroid observat vreodată în deplasare pe lângă planeta noastră.

Publicat: 24 aug. 2020, 12:09 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×