Mesajul transmis de NASA. Un asteroid potențial periculos, de mărimea Turnului Eiffel, se apropie de Pământ pe 1 iunie

Publicat: 31 May. 2021, 15:54 Arhiva

Cei de la NASA au transmis un mesaj important! Un asteroid potențial periculos, de mărimea Turnului Eiffel, se apropie de Pământ pe 1 iunie.

Zilele acestea se vor apropia asteroizi de Pământ. Prima dintre aceste roci va trece pe lângă Pământ pe data de 1 iunie, spun cei de la NASA. Reprezentanții au și transmis un mesaj: „Asteroidul potențial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”.

Asteroidul se numește 2021 KT1 și s-ar afla la 4,5 milioane de mile distanță de Pământ și este mai mare de 150 de metri, însă acesta nu va lovi Terra. Zilele următoare, mai mulți asteroizi se vor apropia de Pământ, scrie Antena 3.

În luna martie s-a apropiat un asteroid de Pământ

Pe lângă Pământ, anul acesta, a trecut cel mai mare și rapid asteroid. Acesta, denumit oficial 231937 (2001 FO32), s-a apropiat destul de mult de Plantea noastră și, din acest lucru, el a fost clasificat drept un obiect potențial periculos. NASA a publicat analize și, potrivit acestora, asteroidul ar fi trecut la două milioane de kilometri de planeta Pământ.

Ca și dimensiune, asteroidul este de două ori cât cea mai înaltă clădire din lume și a putut fi observat de pe Pământ cu ajutorul unui telescop puternic. Nu suntem în pericol, spun cercetătorii. Un asteroid este desemnat ca ”potențial periculos” atunci când orbita sa se intersectează cu cea a Pământului la o distanță de cel mult 7,5 milioane de km și are un diametru mai mare de aproximativ 140 de metri.

Un alt asteroid a trecut pe lângă Pământ în luna decembrie

Asteroidul 2017 XQ60 s-a îndreptat către Pământ cu peste 56.000 de kilometri pe oră. Potrivit NASA, asteroidul are un diametru de aproape 80 de metri. Asteroidul 2017 XQ60 urmează o orbită foarte largă în cadrul Sistemului Solar. Din când în când, orbita sa se intersectează cu cea a Pământului, scrie ibtimes.com.

Asteroidul a fost observat pentru prima dată pe 13 decembrie 2017. În 2020, asteroidul s-a situat cel mai aproape de Pământ pe 21 decembrie.

sursă foto: Pixabay

Publicat: 31 May. 2021, 15:54 Arhiva
Pe aceeași temă