A fost descoperita o noua planeta! E de doua ori mai mare ca Terra si e cu totul speciala! Anuntul facut de NASA!

Publicat: 11 ian. 2019, 21:13 Autor: madalina m. News 3

NASA a anuntat ca a fost descoperita o noua planeta!

Cu cateva zile in urma, specialistii de la agentia spatiala americana au informat publicul ca a fost descoperita o noua planeta. Aceasta este mult mai mare decat Terra si este cu totul speciala, in ochii oamenilor de stiinta.

De asemenea, vestea a venit in mod neasteptat chiar la inceputul acestui an. Noua planeta are momentan doar denumirea de „Planeta K2-288Bb” si este situata la o distanta de 226 de ani lumina fata de Pamant. Totodata, descoperirea extraordinara a fost facuta de savantii NASA cu ajutorul telescopului Kepler, ce apartine agentiei spatiale din SUA.

Astronomii au anuntat ca a fost descoperita o noua planeta care e de doua ori mai mare ca Terra si situata intr-o zona ce ar permite si existenta apei, chiar la suprafata sa. Tocmai din acest motiv, descoperirea e una atat de deosebita.

A fost descoperita o noua planeta, de doua ori mai mare ca Terra

Intre timp, telescopul Kepler a fost scos din functiune, dar nu inainte ca „Planeta K2-288Bb” sa fie observata. Noua planeta se afla intr-o zona locuibila si se afla la o distanta perfecta de steaua sa. Mai mult, in teorie, tocmai aceasta distanta ar permite existenta apei intr-o stare lichida.

A fost descoperita o noua planeta

Savantii au mai specificat si faptul ca marimea planetei este una neobisnuita pentru o „exoplaneta”. Foarte putine planete care isi orbiteaza stelele atat de aproape prezinta o asemenea dimensiune. Totul a fost specificat de catre NASA in cadrul unui comunicat oficial.

A fost descoperita o noua planeta! „K2-288Bb” ar putea avea insa si o suprafata gazoasa, cum este Neptun, ce nu ar permite supravietuirea, fie una stancoasa precum Terra. Planeta se afla in constelatia Taurului si orbiteaza pe una dintre cele doua stele, cu o dimensiune de aproximativ jumatate din Soare. Pentru ca telescopul Kepler nu mai este momentan functional, foarte multe intrebari despre noua planeta similara Pamantului au ramas fara raspuns.

(sursa: ladbible.com)

Publicat: 11 ian. 2019, 21:13 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă
×