Descoperire socanta pe Marte. NASA este contrariata

Publicat: 10 dec. 2018, 17:02 Autor: Simona Life

In ultimul timp, planeta Marte a de venit un subiect fierbinte pentru intreaga lume, fiindca tot mai multe descoperiri au inceput sa fie facute.

De curand s-a facut o descoperire socanta, care a pus multe semne de intrebare la care NASA trebuie sa raspunda. Si-au dat seama, inca o data, cat de diferita este fata de Pamant.

Astfel, cu ajutorul unei fotografii facuta de sonda spatiala Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) s-a putut observa ceva total iesit din comun.

In acea fotografie se poate vedea clar cum dunele de nisip au forma literelor T si V, iar in alte locuri forma de palnie. Acum depinde de viziunea fiecaruia.

Cu toate ca fotografia a fost facut acum cateva luni bune, mai exact in februarie, o echipa de la Universitatea din Arizona a publicat-o recent, fiind la categoria ‘fotografia zilei’.

Descoperire socanta pe Marte

Descoperire socanta pe Marte. NASA este contrariata

Timp de multi ani au existat multe controverse cu privire la forma dunelor de nisip de pe Marte, fiind siguri specialistii ca sunt sub forma de palnie.

Insa echipa din Arizona este convinsa ca dunele se aseamana mult mai mult cu litera ‘T’ sau chiar cu litera ‘V’, depinde din ce unghi se priveste.

NASA ne asigura ca formele sunt simple dune de nisip si nimic mai mult, si ca nu trebuie sa ne speriem. este ceva ce se gaseste si pe Pamant, dar sub forma diferita.

Pe Marte au capatat o alta forma datorit aerului uscat, directiei vantului si a orientarii Soarelui.

Publicat: 10 dec. 2018, 17:02 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă