Cel mai mare tantar din lume! Ce dimensiuni are si unde a inceput sa se inmulteasca. E un MUTANT! VIDEO

Publicat: 26 apr. 2018, 18:57 Autor: madalina m. News 2

Cel mai mare tantar din lume a fost descoperit in urma cu cateva luni.

Insecta uriasa le-a dat batai de cap oamenilor de stiinta. Odata ce-au capturat cel mai mare tantar din lume, acestia s-au ingrozit. Asta deoarece si dimensiunile sale au depasit asteptarile, iar felul in care arata e unul cat se poate de amenintator.

Cel mai mare tantar din lume apartine speciei „Holorusia mikado” si a fost gasit in urma cu aproximativ un an, in luna august din 2018. Totusi, oricat de infricosatoare ar putea arata creatura, ea ascunde si un secret in ceea ce priveste modul in care se hraneste.

Cel mai mare tantar din lume!

Cei care au dat peste cel mai mare tantar din lume au fost oamenii de stiinta de la „Muzeul Insectelor”, din vestul Chinei. Acestia au gasit creatura care masoara 11,15 centimetri in provincia chineza Sichuan.

Desi arata intr-un mod amenintator, in realitate cel mai mare tantar din lume e complet inofensiv pentru oameni. Asta deoarece oricat de infricosatoare ar putea parea insecta din imagini, aceasta nu se hraneste cu sange, la fel cum o fac tantarii „normali”.

Totodata, cel mai mare tantar din lume a inceput sa se inmulteasca pe campiile din Chengdu, dar si in zonele muntoase aflate la o altitudine de sub 2.200 de metri. Specialistul Zhao Li care lucreaza la acel muzeu din China a dat mai multe detalii despre cel mai mare tantar din lume, care arata destul de infricosator, dar de fapt e total inofensiv.

„Adultii supravietuiesc doar cateva zile si se hranesc doar cu nectar. Exista zeci de mii de specii de tantari in intreaga lume. Doar 100 dintre aceste specii se hranesc cu sange si reprezinta o problema pentru oameni”, a povestit cercetatorul Zhao Li.

In fiecare an, peste 750.000 de oameni din intreaga lume ajung sa moara din cauza bolilor pe care le transmit tantarii. Epidemii ale unor boli precum malaria, virusul West Nile, febra galbena, febra dengue, Zika sau chikungunya sunt in continuare foarte raspandite pe intregul glob.

Chit ca nu pare o vietate prea fioroasa, in realitate tantarul anofel a ajuns sa fie considerata cea mai ucigatoare creatura din lume. Tantarii au ajuns sa raspandeasca malaria in tari cum ar fi Marea Britanie, Japonia sau Noua Zeelanda.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 26 apr. 2018, 18:57 Autor: madalina m. News 2
Pe aceeași temă