Virusul West Nile a innebunit Romania! La doar cateva zile dupa ce un barbat din Oradea a murit, virusul face probleme si in Caras-Severin

Publicat: 25 sept. 2018, 13:28 Autor: Simona Life

De data aceasta, virusul a aparut si in Caras-Severin, unde 3 femei au fost infestate, virusul fiind transmis prin intepaturi de tantari.

Pentru doua dintre ele se asteapta rezultatul celui de-al doilea rand de teste, in timp ce pentru o batrana din Bozovici, totul a fost confirmat.

“Din nefericire au apărut şi la noi în judeţ cazuri de infestare cu virursul West Nile. În aceste situaţii se fac două rânduri de analize. Avem o doamnă de 70 de ani, care a trecut aceste două rânduri de teste şi a fost confirmată.

Pentru celelalte două, o femeie din Reşiţa, de 30 de ani, şi una din Caransebeş, de 81 de ani, s-a făcut doar primul set de analize şi urmează să fie supuse unei noi testări”, a spus Daniel Botgros, conform purtatorului de cuvant al DSP Caras-Severin.

Virusul West Nile a innebunit Romania

Virusul West Nile a innebunit Romania! La doar cateva zile dupa ce un barbat din Orade a murit, virusul face probleme si in Caras-Severin

“Noi suntem în alertă din acest punct de vedere şi recomandăm şi autorităţilor să trateze la modul serios această problemă. Dacă există bani să intervină şi să sece anumite zone de băltire, care aşa cum se ştie atrag ţânţarii. Asociaţiile de proprietari trebuie să depună tot interesul să scape de ţânţarii din subsolurile blocurilor.

Acum ne îndreptăm spre sezonul rece şi vor intra în hibernare, însă în cele câteva zile călduroase care au mai rămas, trebuie multă atenţie la lucrurile astea, iar oamenii care merg în natură să folosească soluţiile şi cremele anti ţânţari”, a continuat purtatorul de cuvant al DSP.

Conform adevarul.ro, persoanele infestate cu acest virus pot face meningita si meningo-encefalita. Acestea, daca nu sunt tratate, cauza decesul in cele din urma. In pericol sunt mai mult copiii, persoanele in varsta si cele cu un sistem imunitar slabit.

Publicat: 25 sept. 2018, 13:28 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă