Stafilococul auriu la copii: simptome si tratament

Publicat: 06 Dec. 2018, 14:07 Parenting

Stafilococul auriu este o bacterie care in ultimul timp a inceput sa dea multe batai de cap, in special parintilor, copii fiind extrem de afectati.

Stafilococul auriu este cauzator de infectii in mai multe parti ale corpului si este foarte probloematic pentu ca nu raspunde la antibiotice, de aceea mai este numit si superbacteria.

Contrar aparentelor, stafilococul auriu se gaseste in organisme sanatoase, putand fi raspandit prin contact de piele sau daca se ating suprafete contaminate.

Stafilococul auriu la copii: simptome si tratament

Daca nu va acoperiti ranile deschise sau daca nu dati o importanta atentie igienei personale, atunci exista mari sanse sa va infectati cu stafiloculul auriu.

Copii sunt mai afectati decat adultii, infectia nefiind severa, insa daca nu se trateaza la timp poate duce la deces. Stafilococul se fixeaza adesea in mucozitatea nazala, dupa care se raspandeste in tot organismul.

Simptome ale stafilococului auriu

La copii apar diverse simptome care prezinta riscul contaminarii cu stafilococ auriu, cum ar fi:

  • leziuni ale pielii inrosite sau umflate
  • leziuni purulente
  • abcese
  • sindromul pielii oparite
  • febra
  • meningita

Tratament pentru stafilococul auriu

Tratamentul este, de regula, greu sau aproape imposibil de facut, pentru ca aceasta bacterie are un nivel crescut de rezistenta la antibiotice.

Astfel, tratamentul poate fi de lunga durata, iar medicii trebuie sa intervina cat mai repede pentru a monitoriza situatia si a o tine sub control.

Medicul este cel care poate spune cu exactitate daca un copil prezinta sau nu simptomele infectarii cu stafilococ auriu si ce este de facut in acest caz.

Prin urmare, stafilococul auriu la copii este destul de problematic, insa cu simptomele depistate la timp si cu tratamentul adecvat, copilul vostru va fi iar sanatos.

Publicat: 06 Dec. 2018, 14:07 Parenting
Pe aceeași temă