Tara din UE unde tot transportul public va fi gratuit! Cum a fost posibil asa ceva?! Va fi prima tara din lume unde se va intampla asta

Publicat: 06 Dec. 2018, 10:47 Life
Tara din UE unde tot transportul public va fi gratuit! Cum a fost posibil asa ceva?! Va fi prima tara din lume unde se va intampla asta

Autoritatile din Luxemburg discuta despre posibilitatea ca tot transportul public din tara sa fie gratuit.

Tara din UE unde tot transportul public va fi gratuit! E prima din lume. Luxemburg este pe cale sa devina prima tara din lume in care transportul public va fi in totalitate gratuit. În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu, țara având o suprafață de nici 3.000 de kilometri pătrați. Biletele la clasa I costă 3 euro, iar un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, costă 4 euro. În plus, tinerii și persoanele peste 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta au la dispoziție un abobament anual care costă 150 de euro.

Noii guvernanti promit chiar ca din vara anului 2019 vor exista gratuitati masive pentru trenuri, tramvaie si autobuze. Autoritățile încearcă, astfel, să descurajeze transportul cu autovehiculele personale și să evite astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării.

La ultimul recensamant numarul total de autoturisme la 1.000 de persoane era de 680, iar faptul ca Luxemburg este considerat de multe corporatii un paradis fiscal european face ca tara si mai ales capitala sa fie extrem de aglomerate. Autoritatile spera sa ii convinga pe oameni sa renunte la masinile proprii si sa circule cu transportul in comun.

Tara din UE unde tot transportul public va fi gratuit! E prima din lume.

Publicat: 06 Dec. 2018, 10:47 Life
Pe aceeași temă