Experimentul de 500 de ani! Ce a fost sigilat in fiole de sticla de catre oamenii de stiinta si care au fost primele rezultate! :O

Publicat: 03 Feb. 2019, 16:48 Life

Studiul este condus de o echipa de savanti din toata lumea.

Experimentul de 500 de ani a inceput in anul 2014. Studiul este condus de o echipa de savanti din toata lumea.

Mai exact, este vorba despre cercetatorii din Germania, Statele Unite ale Americii si Scotia care au inceput un nou studiu. Experimentul de 500 de ani este unul ambitios, mai ales datorita perioadei mari de timp pe care savantii vor sa o monitorizeze.

Primele rezultate ale acestui studiu au aparut deja. La cinci ani de cand experimentul a debutat, exista si cateva concluzii, pe care savantii le-au putut oferi publicului curios. Scopul intregii operatiuni este sa fie descoperita durata de timp in care microbii pot sa reziste in izolare, noteaza playtech.ro.

Cercetatorii s-au intrebat care este rata de pierdere a viabilitatii microbilor daca acestia hiberneaza. In momentul in care a debutat, cu cinci ani in urma, savantii aveau in special aceasta curiozitate. Mai mult, oamenii de stiinta sunt curiosi sa vada daca microbii pot lasa in urma o populatie restransa, mai rezistenta, ce supravietuieste in timp, chit ca majoritatea mor.

Continuarea articolului »

Publicat: 03 Feb. 2019, 16:48 Life
Pe aceeași temă