Hormonul irisin pe care il secretam in timpul exercitiilor fizice este unul miraculos! Poate stopa instalarea in organism a maladiei Alzheimer!

Publicat: 19 ian. 2019, 15:12 Autor: madalina m. Life

Hormonul irisin este secretat de organismul uman in timpul sportului si e unul foarte benefic!

Corpul secreta mari cantitati din hormonul irisin atunci cand facem exercitii fizice. Acest lucru a fost observat recent de catre savanti si s-a descoperit ca ar putea preveni instalarea in organism a unei maladii grave.

Hormonul irisin pe care il secretam in timpul exercitiilor fizice este unul miraculos

In acest sens a fost publicat si un studiu amplu, in care sunt notate foarte multe beneficii pe care sportul le are asupra organismului, incat ajunge sa fie secretat acest hormon considerat miraculos.

Hormonul irisin previne maladia Alzheimer!

Desi nu reprezinta niciun secret ca exercitiile fizice aduc imbunatatiri vizibile organismului, fiind reduse astfel si riscurile de boli cardio-vasculare sau a obezitatii, a fost observat si un alt beneficiu urias. Atunci cand este secretat hormonul irisin, despre care timp de zeci de ani nu s-au stiut prea mult, este redus si riscul de pierdere a memoriei, potrivit agerpres.ro.

Mai exact, intr-un studiu amplu, savantii de la Universitatea Federala din Rio de Janeiro, in Brazilia si cei de la Universitatea din Columbia, in SUA, au demonstrat stransa legatura dintre hormonul cu pricina si boala Alzheimer.

Hormonul irisin pe care il secretam in timpul exercitiilor fizice este unul miraculos

Hormonul irisin pe care il secretam in timpul exercitiilor fizice ne fereste de aceasta cumplita boala, pe care multi oameni o dezvolta, in special la batranete. Cand corpul face efort, testul muscular elibereaza hormonul irisin care intra in circulatia organismului. Este capabil sa amelioreze si capacitatea cognitiva. Pana acum, teoria a fost verificata prin experimente realizate pe soareci afectati de Alzheimer.

Autorii studiului au demonstrat ca o crestere a secretiei hormonului irisin, dar si a proteinei „FNDC5” reduce deficitul de memorie si de invatare la soarecii cu Alzheimer. A mai fost observat si ca atunci cand era blocata aparitia acestei substante, in creierul soarecilor bolnavi se pierdeau efectele cognitive benefice rezultate de pe urma efortului fizic. In mod cert vor mai fi necesare studii care sa ateste daca aceasta proteina are aceleasi efecte benefice si pe oameni.

Publicat: 19 ian. 2019, 15:12 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă