Balena cu patru picioare, descoperita in Peru! Animalul preistoric putea sa traiasca si pe uscat VIDEO

Publicat: 05 apr. 2019, 15:07 Autor: madalina m. General

Balena preistorica a fost descoperita de curand. O echipa de specialisti a gasit fosilele intr-o zona neasteptata.

Mai mult, balena cu patru picioare putea sa supravietuiasca foarte bine si pe uscat, dar si in apa. Cel putin asta sustin oamenii de stiinta, care au facut si cateva simulari pe calculator despre cum a aratat animalul bizar.

O echipa internationala de paleontologi a fost cea care a descoperit ramasitele fosilizate ale mamiferului. Balena a fost gasita la un kilometru de coasta Pacificului, in Peru. Animalul avea o lungime de aproximativ patru metri si traia in urma cu 43 de milioane de ani, pe coasta Americii de Sud.

Balena cu patru picioare a reprezentat o descoperire neasteptata, recunosc oamenii de stiinta. Se putea adapta atat la traiul in mediul acvatic, cat si la cel pe uscat. Mamiferul mai avea degetele legate printr-o membrana, dar si o coada foarte puternica. Aceasta caracteristica este prezenta si in ziua de astazi, la animalele semiacvatice, cum sunt vidrele sau castorii.

Balena cu patru picioare, descoperita in Peru

Specimenul gasit in Peru poarta denumirea stiintifica de „Peregocetus Pacificus”. Adica „balena calatoare care a ajuns in Pacific”. Descoperirea le ofera savantilor indicii cu totul noi despre felul in care s-au dezvoltat balenele, dar si cum s-au raspandit pe intreaga planeta.

De asemenea, stramosul balenelor moderne ar fi inceput sa tranziteze de pe uscat in apa, in sudul Asiei, cu 50 de milioane de ani in urma. Pentru ca s-a adaptat atat de bine la mediul acvatic, a reusit sa se deplaseze prin inot foarte departe.

„Este cea mai completa fosila gasita vreodata in afara arealului statelor India si Pakistan”, a declarat Olivier Lambert. Omul de stiinta din Belgia a fost unul dintre autorii studiului despre mamiferul neobisnuit.

„Balenele sunt exemple reprezentative pentru evolutie. Au evoluat de la mamifere de mici dimensiuni, la balena albastra uriasa pe care o stim noi astazi. Este interesant de vazut cum au cucerit oceanele”, a spus si Travis Park, un cercetator din Anglia.

(sursa: bbc.com)

Publicat: 05 apr. 2019, 15:07 Autor: madalina m. General
Pe aceeași temă