Au ridicat o balena de 35 de tone si au vrut sa o urce intr-un TIR…ce s-a intamplat e incredibil! VIDEO

Publicat: 23 oct. 2017, 16:11 Autor: D. C. Life

Au ridicat o balena de 35 de tone si au vrut sa o urce intr-un TIR

Cum muti o balena moarta uriasa? Aceasta a fost intrebarea pe care si-au pus-o un grup de biologisti din Spania de sud. O balena de 35 de tone, moarta, a fost descoperita langa coasta Almeriei, in Spania.

Femela masura aproape 16 metri lungime, cu toate ca-i lipsea o parte din coada. Membrii unei organizatii non-profit, Equinac, s-au mobilizat pentru a scoate creatura din apa. Mamiferul devenise o amenintare pentru nave, asa cum a punctat si unul dintre specialistii care s-a ocupat de operatiune: Alexander Sanchez.

O intreaga mobilizare de forte s-a pus la punct pentru scoaterea mamiferului din apa. Cu funii imense, balena a fost trasa usor catre tarm de o multitudine de oameni. Cu ajutorul Gardei de Coasta, a autoritatilor din portul Almeria si a Ministerului Mediului din Spania animalul a fost urcat intr-un TIR.

balena de 35 tone urcata in tir 1

balena de 35 tone urcata in tir 1

Au ridicat o balena de 35 de tone si au vrut sa o urce intr-un TIR

In ciuda faptului ca a fost ales cel mai lung TIR pentru transportul special, o parte din cadavrul balenei tot a ramas pe afara.

Spectacolul pe care masina imensa l-a oferit pe sosele, cu o buna parte din mamifer la vedere, a fost unul de senzatie. Oamenii reactioneazu diferit la vederea peisajului. Unii se speriau, altii radeau, pe cand unora nici nu le venea sa creada ca ceea ce vad in fata ochilor e real.

Cei care nu au putut vedea spectacolul live au avut ocazia sa revada imaginile pe un canal de YouTube unde a fost postat video-ul. Filmuletul de doar cateva minute a adunat milioane de vizualizari din toate colturile lumii.

Publicat: 23 oct. 2017, 16:11 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă