A fost descoperita o noua subspecie umana! DE CE schimba tot ce se stia pana acum despre originile omului

Publicat: 13 dec. 2018, 19:03 Autor: madalina m. Life

Oamenii de stiinta au facut o noua descoperire, cat se poate de importanta!

Mai exact, a fost descoperita o noua subspecie umana. S-ar parea ca stramosul nostru a trait in urma cu mai bine de trei milioane de ani si fosilele gasite de specialisti au indicat ca face parte din lantul evolutionar. Desi dovezile nu au fost gasite acum, abia in prezent a putut fi confirmat adevarul.

A fost descoperita o noua subspecie umana

O noua subspecie umana a fost descoperita de savanti, desi ramasitele au fost gasite in anul 1994, in pestera Sterkfontein, localizata in sudul Africii. Paleontologul Ronald Clarke a facut pe atunci descoperirea cu adevarat istorica. Savantul a dat peste mai multe oase fosilizate despre care credea initial ca apartin unei specii de maimute primitive.

A fost insa necesar foarte mult timp pentru a confirma ipoteza pentru o noua subspecie umana. Mai exact, savantilor le-au trebuit 20 de ani de studoi ca sa poata afla ca respectivele oase i-au apartinut de fapt unui „hominid”.

Aceasta este considerata prima subspecie din care a evoluat omul. Timp de un deceniu, oamenii de stiinta au extras osemintele din roca, iar timp de alti zece ani, oasele au fost studiate cu foarte mare atentie. „Hominidul” care a fost descoperit in pestera africana a fost botezat „Picior Mic”, si s-ar parea ca a fost o femela ce masura doar 130 de centimetri in inaltime, noteaza playtech.ro.

A fost descoperita o noua subspecie umana

Prima data, oamenii de stiinta au considerat ca fosilele apartin subspeciei timpurii „Australopithecus”. Despre aceasta se crede ca a trait pe Terra cu patru milioane de ani in urma. A fost cea dintai primata despre care savantii credeau ca poate fi denumita „hominid”. Ceea ce insemna ca nu era o maimuta, ci o subspecie timpurie de om.

In timpul studiului, noua subspecie umana a prezentat anumite detalii foarte ciudate. Picioarele sale au fost descoperite intregi, marcand un debut pentru o fosila atat de veche, si erau mai lungi decat bratele. De asemenea, „hominidul” ar fi avut un mers biped, la fel ca noi, dar a prezentat anumite diferente in structura scheletului, dar si la nivelul craniului.

Publicat: 13 dec. 2018, 19:03 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă