A fost descoperit scheletul unei femei care a murit cand nastea, cu aproape 4000 de ani in urma! De ce reprezinta o realizare uriasa pentru arheologi

Publicat: 25 nov. 2018, 17:14 Autor: madalina m. Life

Scheletul unei femei care a murit cand nastea i-a dat total peste cap si pe arheologi.

Descoperirea a fost facuta de curand, in Egipt. Scheletul unei femei care a murit cand nastea a fost gasit de catre specialisti, cand acestia faceau sapaturi in zona Aussuan, situata la sute de kilometri de Cairo.

Ramasitele umane au o vechime foarte mare, de aproape 4000 de ani. In urma unor teste, savantii au putut afla ca femeia ar fi avut doar 25 de ani atunci cand a decedat, chiar in timpul travaliului.

scheletul unei femei care a murit cand nastea

Descoperirea arheologilor a fost una neasteptata si e considerata fantastica de catre cei din comunitatile stiintifice. Scheletul unei femei care a murit cand nastea si care a trait cu mult timp in urma in Egipt i-a frapat pe specialisti.

Femeia a murit cu 3700 de ani in urma, si avea varsta de 25 de ani cand a intrat in travaliu, desi se afla in ultimele saptamani de sarcina. Savantii au sustinut ca ar fi decedat in timp ce nastea. Ramasitele ei au fost inmormantate intr-un cimitir utilizat intre 1700 i.Hr. si 1550 i.Hr, de catre nomazii care calatoreau din nord catre zona Nubia.

Cercetatorii de la Universitatea Yale si Universitatea Bologna au descoperit ramasitele respective in cadrul zonei Assuan, aflata la o distanta considerabila de 852 kilometri de Cairo.

scheletul unei femei care a murit cand nastea

Mustafa Wazizi, secretarul-general al Consiliului Suprem al Antichitatilor a afiramt ca cimitirul era folosit de calatori, in timpul celei de-a doua perioade de tranzitie, cu mii de ani in urma. In urma examinarii cu ajutorul aparatelor performante, s-a observat ca fetusul se afla in pozitia de nastere.

Capul bebelusului era amplasat in jos, catre pelvisul femeii, iar oamenii de stiinta au mai observat ca ea suferise o fractura de bazin care nu s-a vindecat corect si care i-a provocat, in cele din urma, moartea.

Scheletul unei femei care a murit cand nastea a fost infasurat intr-un material din piele si inconjurat de obiecte ceramice, inclusiv un vas egiptean, ce prezenta urme de uzura. Alaturi de cadavru mai erau si margele confectionate din oua de strut, potrivit descopera.ro.

Publicat: 25 nov. 2018, 17:14 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă