Vacanta in Franta 2019. 5 lucruri pe care le poti vedea in Provence

Publicat: 23 mart. 2019, 13:16 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Vacanta in Franta 2019. 5 lucruri pe care le poti vedea in Provence

Una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță, regiunea Provence rimează, fără îndoială, cu farmecul vieții.

Vacanta in Franta 2019. Cu dealurile liniștite, unde se aud greierii, câmpurile de lavandă, plantațiile de măslini și plajele spectaculoase, însorita Provence își încântă turiștii din ce în ce mai numeroși.

Vacanta in Franta 2019. Dacă plănuiți o vacanță în Provence iată ce nu trebuie să ratați:

Vacanta in Franta 2019 – Provence

Orașul Aix-en-Provence

Vacanta in Franta 2019 - Aix-en-Provence
Vacanta in Franta 2019 – Aix-en-Provence

În secolul al XVIII-lea, era numit „micul Versailles”, atât de elegantă este arhitectura sa. Conacele construite în stil clasic, fântânile arteziene spectaculoase și casele renascentiste îi fac pe turiști să se îndrăgostească în mod iremediabil de acest oraș. Dacă aveți o singură zi la Aix-en-Provence, plimbați-vă pe strada Mirabeau, faceți o oprire culturală la Hôtel de Caumont sau la Muzeul Granet și relaxați-vă la băile romane.

Palatul Papilor din Avignon

Vacanta in Franta 2019 Palatul Papilor din Avignon
Vacanta in Franta 2019 – Palatul Papilor din Avignon

Capitala creștinismului în secolul al XIV-lea, Avignon se remarcă prin Palatul Papilor, construit în principal în timpul Papei Benedict al XII-lea și al Papei Clement al VI-lea. Această clădire gotică imensă, cu turnurile sale puternice, găzduiește în prezent săli de ceremonii și de conferințe, dar cafenele. Unele dintre aceste săli decorate cu fresce delicate în culori vibrante. În luna iulie, curtea de onoare se transformă într-o scenă de teatru în timpul Festivalului de la Avignon.

Satul Baux-de-Provence

Vacanta in Franta 2019 Satul Baux-de-Provence
Vacanta in Franta 2019 -Satul Baux-de-Provence

Clasat printre cele mai frumoase sate din Franța, această cetate construită pe platoul Baux este locuită încă din Evul Mediu. Astăzi, se poate vizita vechiul castel, biserica romană și muzeul Yves Brayer.

Camargue

Vacanta in Franta 2019 Camargue
Vacanta in Franta 2019 -Camargue

Parcul natural regional Camargue se întinde în delta Ronului și îl puteți descoperi fie mergând pe jos, cu bicicleta sau, mai inedit, pe cal. Peisajele sunt diferite și spectaculoase, marcate de mlaștini de sare, pajiști inundate și lagune unde puteți observa de cai sălbatici și păsări flamingo roz. Destinatii turistice martie 2019. Unde sa te duci in vacanta alaturi de cei dragi

Cheile Verdon

Vacanta in Franta 2019 Cheile Verdon
Vacanta in Franta 2019 -Cheile Verdon

Acest canion provensal, care și-a croit drum între departamentele Var și Hautes-Alpes, este de o frumusețe de nedescris. Apa are culoarea smaraldului, înconjurată de faleze abrupte, care devin domoale în apropierea locului în care Verdonul se varsă în Lacul Sainte-Croix. Este locul perfect pentru cei care iubesc sportul deoarece zona oferă numeroase posibilități de la drumeții pe trasee marcate, până la sporturi acvatice. Destinatii turistice aprilie 2019. Unde mergi in vacanta de Paste!

Sursa: mediafax.ro

Publicat: 23 mart. 2019, 13:16 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă