Destinatii turistice martie 2019. Unde sa te duci in vacanta alaturi de cei dragi

Publicat: 24 feb. 2019, 16:25 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Destinatii turistice martie 2019. Unde sa te duci in vacanta alaturi de cei dragi

Sosirea primăverii deschide oportunități pentru cei care vor să găsească o destinație inedită pentru o călătorie și care doresc să profite de primavara.

Destinatii turistice martie 2019. Cine a fugit de frig peste iarnă căutând temperaturi mai blânde și cei care se sperie de faptul că peste vară toată Europa are sezon de vârf în ceea ce priveşte aglomerația turistică pot să profite de apropierea primăverii care vine cu tentația prețurilor de cazare mai mici, iar căldura din Asia nu este la fel de arzătoare ca în lunile de la mijlocul anului, arată Conde Nast Traveler.

Prima recomandare făcută este o călătorie cu două opriri în Spania. În Madrid, temperatura este mai blândă decât în perioadele în care turiștii se înghesuie, iar un dejun în aer liber poate să fie mult mai plăcut decât în mijlocul mulțimilor care năpădesc orașul peste vară. Același argument e valabil și pentru cei care plănuiesc să exploreze tavernele din oraș. În jur de 20-30 de euro costă un drum cu trenul până la Valencia, la șase ore de Madrid.

Destinatii turistice martie 2019 – Spania

Destinatii turistice martie 2019. Unde sa te duci in vacanta alaturi de cei dragi
Destinatii turistice martie 2019. Unde sa te duci in vacanta alaturi de cei dragi

Orașul de pe malul mării este celebru pentru portocale și pentru arhitectura spectaculoasă a complexului Ciudad de las Artes y las Ciencias. Metropola găzduiește festivalul Las Fallas de pe 1 până pe 19 martie. Manifestările sunt dedicate Sfântului Iosif, iar localnicii se îmbracă în costume de epocă și pregătesc celebrele statuete satirice din hârtie, lemn sau polistiren expandat care sunt arse în ultima zi de sărbătoare.

Destinatii turistice martie 2019 – Japonia

În Japonia, la Kyoto, meteorologii au estimat că în ultima săptămână din martie vor înflori cireșii, așa că Drumul Filosofilor care duce la Templul de Argint Ginkakuji este cel mai bun loc pentru un turist care are de gând să vadă Țara Soarelul Răsare. Dar templele străvechi, printre care se numără și altarul Kitano Tenmangu, unde în aceeași perioadă vor înflori cei 2.000 de pruni, și colțurile futuriste nu sunt singurele atracții din Kyoto. Orașul se laudă și cu una dintre cele mai căutate băuturi artizanale din insulă, ginul în producție limitată din distileria Ki No Bi.

Cu toate că deschiderea Marelui Muzeul Egiptean a fost amânată, țara faraonilor se laudă cu trasee deschise pentru croaziere pe Nil cu ambarcațiuni noi și condiții de lux care pot răspunde celor mai pretențioși călători pe toată întinderea navigabilă a fluviului.

Destinatii turistice martie 2019 – Ecuador

Arhipelagul Galapagos din Ecuador e în plină perioadă de ploi tropicale, dar căderile de apă sunt pe termen scurt, iar apa este la temperatura ideală. Insulele sunt celebre și pentru că douăzeci la sută din viețuitoarele care mișună în zonă nu pot fi văzute nicăieri în altă parte a lumii. În Camano Islet și Santa Cruz, poți să vezi iguane care își caută hrana pe sub apă, iar în insula Darwin principala atracție sunt rechinii.

Pe plajă este sezonul depunerii de ouă pentru broaștele țestoase, care și-au reluat obiceiul în 2015, după mai bine de jumătate de secol în care specialiștii au încercat să le salveze, specia fiind amenințată cu dispariția de o invazie de șobolani în anii ´60. Spre finalul lunii se întorc din Peru și celebrii albatroși pentru care insulele sunt cunoscute.

Destinatii turistice martie 2019 – Nepal

Lista o completează multe regiuni din Nepal și-au revenit după cutremurul devastator din 2015 și că țara se pregătește pentru o campanie turistică agresivă pentru 2020. Luna martie a anului 2019 vine cu temperaturi blânde, care sunt ocazia ideală pentru drumeții la poalele Everestului. Mulți operatori au inclus în oferte variante ecologice pentru cei care vor să exploreze Nepalul, incluzând cursuri culinare în Kathmandu. Pe 20 și 21 martie are loc și festivalul Holi, celebru pentru pudra colorată cu care se deorează participanții în sesiunile de dans și cântec. Sărbătoarea marchează venirea primăverii și triumful binelui asupra răului.

Publicat: 24 feb. 2019, 16:25 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×