Parcul Național Semenic. Cerbi tineri, surprinsi in timp ce se plimbau prin padure VIDEO rar

Publicat: 23 Mar. 2019, 13:44 News 4

Imaginile cu cerbi tineri într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au fost filmate cu ajutorul unei camere cu senzori de mișcare.

Parcul Național Semenic. Cerbi tineri, surprinsi in timp ce se plimbau prin padure. Imagini frumoase cu cerbi tineri au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, cu ajutorul unei camere cu senzori de mișcare. Clipul de câteva secunde a fost postat pe pagina de Facebook a Romsilva.

Pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului oferă condițiile de adăpost, liniște și hrană necesare unui habitat sănătos. Parcul are o faună bogată, cu numeroase specii de mamifere, între care ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, vulpea, mistrețul, cerbul sau căpriorul și jderul, precum și numeroase specii de pești, păsări și nevertebrate.

Parcul Național Semenic. Cerbi tineri, surprinsi VIDEO


Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găsește condiții de hrană și adăpost, dar poate fi regăsit și în zonele de deal. În ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice, informeaza mediafax.ro.

Publicat: 23 Mar. 2019, 13:44 News 4
Pe aceeași temă