Geamana, nascuta cu fatul fratelui in burta. E ireal cum poate sa arate nou-nascutul

Publicat: 23 mart. 2019, 12:48 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting

O fetita a supravietui unei nasteri rare. Bebelusa care face parte din gemeni a suferit o malformatie si a asimilat corpul fratelui geaman.

Geamana, nascuta cu fatul fratelui in burta. Micuta pe nume Itzamara s-a nascut pe 22 februarie in Columbia. Medicii au descoperit socati, la nastere, ca trupul fetei l-a asimilat pe cel al geamanului sau. Este un caz rar de fetus-in-fetus, informeaza The Sun.

Geamana, nascuta cu fatul fratelui in burta. Un caz asemanator a fost raportat in lumea medicala in anul 1808. De atunci, nu s-a mai auzit de o nastere fetus-in-fetus. In 2019, s-a inregistrat primul caz de acest fel, in Columbia.

Geamana, nascuta cu fatul fratelui in burta

Medicii care au asistat la nasterea lui Itzamara au operat nou-nascutul de urgenta. Acestia au reusit sa scoata fatul geamanului absorbit de fata. Acesta avea 45 de milimetri si 14 grame. Presa din Columbia sustine ca fatul nu avea inima sau creier.

Mama fetei, Monica Vega a marturisit ca medicii au detectat ceva anormal in abdomenul fiicei sale cand era gravida in 7 luni. Nimeni nu a stiut ce este pana cand micuta nu a venit pe lume. Analizele arata ca, de fapt, embrionul fecundat se divizase in doua, adica gemeni.

Cazurile fetus-in-fetus sunt extrem de rare

Al doilea fat era deja in sacul lui amniotic. Avea cordon ombilical, maini si picioare. A fost absorbit de corpul in formare al surorii sale, Itzamara. Medicii care s-au ocupat de caz sunt socati. „E prima oara cand aud de asa ceva, in viata mea”, a marturisit doctorul.

Micuta s-a nascut in a 37-a saptamana de viata pentru ca medicii sa o opereze. Existau sanse ca fatul sa se dezvolte mai mult in abdomenul ei si sa ii afecteze ei cresterea. Putea sa ramana cu organele interne grav afectate. In prezent, nou-nascutul este in stare stabila si e perfect sanatos.

Medicii sustin ca astfel de cazuri apar o data la 200.000 de sarcini. In mod normal, un embrion fecundat se divide in a doua saptamana. In cazul Monicai, embrionul s-a dezvoltat in a 17a zi de sarcina. Acesta este motivul pentru care un geaman a fost mai puternic si l-a absorbit pe fratele sau.

Publicat: 23 mart. 2019, 12:48 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Pe aceeași temă