Podul suspendat din Parcul Romanescu, Craiova, va fi restaurat. Cand vor incepe lucrarile

Publicat: 27 feb. 2019, 19:05 Autor: Echipa Ciao.ro News 1

Anunţul a fost făcut miercuri, în fața podului suspendat, de primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 9 luni.

Podul suspendat din Parcul Romanescu, Craiova, va fi restaurat. Este unul din cele mai mari parcuri naturale din Europa. Podul a fost construit în 1903 si este un monument istoric. Din nefericire, este închis de doi ani deoarece podeaua din lemn se descompunea și a devenit periculos.

Potrivit acestuia, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 25 februarie, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene. Restaurarea va costa 4.300.000 de lei cu TVA.

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova a fost modernizat în ultimii ani cu peste 11 milioane de euro, însă în proiect nu a fost inclus și podul suspendat, închis de doi ani din cauza faptului că podeaua din lemn se descompunea și a devenit periculos.

Podul suspendat din Parcul Romanescu, Craiova, va fi restaurat

  • Restaurarea podului a nu putut fi cuprinsă în proiect deoarece în ultimii 5 ani s-au făcut lucrări la el, iar potrivit primarului, în aceste condiții nu se putea obține finanțare.
  • La rândul său, arhitectul şef al proiectului, Cristina Săplăcan, a declarat că podul va fi adus la starea iniţială, prin restaurare.

Parcul Romanescu a fost inaugurat în 1903. În 1900, Nicolae Romanescu, primarul din acea perioadă, a angajat un arhitect peisagist din Franța care să proiecteze conturarea parcului. Proiectul a câștigat medalia de aur la o expoziție în Paris, astfel că parcul a devenit cunoscut foarte repede. Pentru acea perioadă, ideile peisagistului erau considerate foarte îndrăznețe.

Al treilea ca mărime din Europa și al doilea din țară, după Parcul Herăstrău, Parcul Romanescu a fost practic construit de la zero in Craiova. Francezul Eduard Redont a redesenat lacul, a făcut proiecția podului suspendat care leagă două dealuri, a proiectat castelul medieval situat în apropiere de pod, a compus absolut tot ce ține de relief, a improvizat alei, poteci și drumuri pentru mai mult de 35 de kilometri lungime.

Publicat: 27 feb. 2019, 19:05 Autor: Echipa Ciao.ro News 1
Pe aceeași temă