Situație critică într-un mare spital din România. 30 medici sunt infectați cu noul coronavirus!

Publicat: 23 oct. 2020, 10:23 Autor: Elena Arhiva
Situație critică într-un mare spital din România. 30 medici sunt infectați cu noul coronavirus!

Situație critică la Spitalul Clinic Județean Craiova. 80 de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Clinic Județean Craiova și-au depus cereri de concediu de odihnă. Mai mult de jumătate sunt asistente medicale, restul sunt brancardieri și infiermieri.

Aceștia susțin că au obosit și că au nevoie de zile libere pentru refacere. Niciun medic nu a solicitat, însă, concediu și chiar sunt revoltați că există astfel de cereri în acest moment, în plină criză. Șefa UPU Craiova a semnat cererile de concediu, dar managerul spitalului nu este de acord cu plecarea cadrelor medicale.

„Facem o evaluare cu comitetul director pentru a vedea dacă aceste concedii coincid ca perioade. Nu sunt de acord cu toate aceste cereri în acelasi timp. DSP va veni astăzi în control” a declarat managerul insituției, Laurențiu Ivanovici, relatează antena3.ro.

În acest moment, în spital sunt mai multe focare, cea mai gravă situație fiind la ATI unde peste 30 de medici, asistenți și infirmieri s-au infectat. Se caută oameni pentru că spitalul nu mai are cu cine să asigure gărzile. Astăzi se va întruni Comitetul Director pentru a vedea cum vor putea gestiona situația critică în care se află unitatea medicală.

România, la un pas de dezastru!

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.902 cazuri noi de COVID-19, din 34.466 de teste efectuate. Până pe 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat: 23 oct. 2020, 10:23 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă