Cu ce bani este nevoit să se descurce Mihai Trăistariu în fiecare lună: ”Mi se pare groaznic. Trăiesc ca un amărât!”

Publicat: 18 nov. 2021, 20:42 Autor: Dora Bazavan Vedete

Situația din lumea artistică nu stă deloc ca pe roze! Cu ce bani este nevoit să se descurce Mihai Trăistariu în fiecare lună, a povestit chiar el, special pentru CIAO.RO. Există totuși ceva ce nu îl mulțumește și care îl neliniștește la maxim!

Reporter: Mihai, de ce se spune că ai dormit în gară? Care e adevărul?

Joia trecută am avut trei emisiuni, și vineri două. Eu, locuind în Constanța, de fiecare dată când vin în București, dacă am și a doua zi emisiune, nu mă mai întorc acasă. Că e greu să vin. Acum, nefiind vaccinat, nu mai am  voie la hoteluri. Și am postat pe Facebook ce naiba mă fac, că am trei filmări. Erau toate de Crăciun, de Revelion. Și joi și vineri.

Bineînțeles că au sărit oamenii: că stai, la mine, vino la mine, și gagici, și astea. Am terminat filmările la ora 21.30, mi-am făcut declarație online și am plecat acasă. Că, na, după ora 22.00 nu am voie, și am fugit la Constanța. Am postat eu pur și simplu pe Facebook, căutând o soluție! Chiar așa am zis, “Dați-mi o soluție! Dorm în gară, dorm în mașină sau mă duc acasă!”. Și atunci presa a luat-o că dorm în gară sau că am dormit. Dar nu am dormit, am plecat acasă. Doar că mi-a fost greu. Am dormit patru ore și m-am întors înapoi la București, aveam un matinal de dimineață.

Te-au dat peste cap restricțiile astea? Mai cânți undeva în seara de Revelion?

Revelioane am, pe Valea Prahovei, la niște resorturi. Problema este că nu mi-e bine. Eu am rate la bancă, mi-am cumpărat o clădire înainte de pandemie, în 2019. Am o școală de muzică de 7 ani. Pe clădire am dat 5 miliarde, cu împrumut la bancă. Și am avut rate de 200 de milioane pe lună.

Mihai Trăistariu: ”Mi-am vândut apartamentul în care am locuit 20 de ani”

Și cum te-ai descurcat? Mai faci față cheltuielilor?

Atunci îmi mergea bine și am crezut că pot să îi duc. După 4-5 luni a venit pandemia și m-a blocat total. Mi-am vândut apartamentul în care am locuit 20 de ani în Constanța. Mi-a fost foarte greu, a trebuit să dau din rate ca să nu pățesc ceva. Dar aveam un teren la malul mării, l-am schimbat pe 7 apartamente, în Mamaia Nord. Și m-am pricopsit cu 7 apartamente în Mamaia Nord, care, culmea, exact în aprilie erau gata. Le-am mobilat tot cu împrumut în bancă, am mai luat 1 miliard de lei să le mobilez.

Și acum, eu fac vara bani 3 luni din turism. Așa am făcut și vara asta. Am făcut un miliar de lei, deci ar fi 20.000 de euro, și i-am împărțit pe luni. Îi țin în bancă, efectiv să nu trec de 10.000 lei pe lună. Mai am și 7.000 de lei lunar la bancă, că mi-a mai rămas rată, și 3000 roni îmi rămân de cheltuială. Nu faci nimic cu ei, de-abia ajung să plătești facturile. Haine nu îmi mai cumpăr deloc!

Tu trăiești cu 3000 lei pe lună?

Eu trăiesc cu 3.000 lei pe lună la ora asta, ca un amărât, vai de capul meu, că banii îi dau la rată. Pe bune! Mi se pare groaznic! Dacă apare un eveniment, ceea ce e  foarte rar, pentru că nu sunt evenimente acum, sunt foarte rare. În vară am avut ceva evenimente, terase, spectacole dar cu bani puțini. Patronii ziceau că nu au nici jumătate, nici un sfert și atunci.

”Nu am trăit așa ceva în viața mea”

Anii ăștia pentru mine sunt groaznici, infiorători. Nu am trăit așa ceva în viața mea și nici nu vreau să mai trăiesc. Adică să îmi vând casa în care am stat! Bine, m-am mutat acum într-unul din apartamentele de la malul mării. Nu e mai rău, e chiar mai bine, dar nu mi-a convenit că a trebuit să vând un apartament.

Bine că am avut ce să vând, că am dat și terenul ăla. Și imediat am făcut tranzacția undeva în ianuarie, și în aprilie eram deja în pandemie, în lockdown și eu fugeam să mobilez apartamentele. Însă am avut noroc din prima. Vor să impoziteze și Youtube-ul dar să știi că nu se câștigă așa mulți bani din el. Eu îți spun cinstit că eu vorbesc cu toți colegii… Eu, de exemplu, iau 50 de euro pe lună din Youtube, am 2.000 de clipuri acolo, emisiuni…

 

 

 

Publicat: 18 nov. 2021, 20:42 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă