Viorel Lis a cerut să-i fie pregătit locul de veci! Soția fostului primar al Capitalei, în stare de șoc

Publicat: 26 nov. 2021, 20:24 Autor: Dora Bazavan Vedete

Oana și Viorel Lis au ajuns acasă cu bine după ce au fost internați amândoi în spital cu temutul Coronavirus. Fostul primar al Capitalei a văzut însă moartea cu ochii! Convins că virusul îl va ucide, el a cerut să-i fie pregătit locul de veci.

Soții Lis au trecut prin clipe de coșmar după ce au fost infectați cu virusul care a omorât milioane de oameni în întreaga lume. Oana ne-a mărturisit că s-a temut cel mai tare pentru viața soțului ei care, la 77 de ani, are mai multe probleme de sănătate.

În prima noapte când l-am internat pe Viorel am plâns tot drumul de la spital până acasă, a fost un șoc! Zilele au trecut altfel în spital cât am fost internați. Acum sunt pentru prima oară la volan, conduc, acum 2-3 zile am venit acasă”, povestește Oana Lis.

Teama nu a trecut, și asta pentru că virusul a lăsat ”urme” peste Viorel Lis, care avea oricum sănătatea în pioneze.

Eu simt că am acum a doua șansă la viață! Știu că nu e ceea ce unii vor să audă dar ne-a salvat faptul că am fost vaccinați, că am mers din prima zi la evaluare la spital. Eu o să mai fac o radiografie la o lună după externare. Acum sunt OK! Viorel este încă în convalescență, el se recupereză mai greu, dar din moment ce i-au dat drumul acasă, deși a avut o formă de Covid medie spre gravă, e mai deteriorat! Este o minune că trăiește! E o minune că nu a ajuns la ATI! Am văzut pe pielea mea că boala asta nu are nicio legătură cu răceala”, ne-a declarat Oana.

”Ne-am dat seama că ori murim acasă, ori mergem la spital”

Viorel Lis a văzut moartea cu ochii din cauza virusului, iar asta l-a făcut să ia o decizie care a șocat întreaga familie. Fostul primar a cerut să-i fie amenajat locul de veci!

Eu eram la volan, conduceam, am tras mașina pe dreapta, am leșinat, am vomitat…E o boală parșivă! Mă bucur că am scăpat și am trecut cu bine peste asta! La mine sunt niște trăiri emoționale mai intense. Viorel a rămas cu tuse. Vreau să le mulțumesc medicilor de la Balș, domnului doctor Adrian Abagiu, nu o să uit niciodată numele acesta! Eu sunt foarte emoționată, nu credeam că Viorel o să supraviețuiască Covidului! El chiar a sunat-o pe verișoara lui și i-a spus să îi pregătească locul de veci. Ne era rău la amândoi și ne-am dat seama că ori murim acasă, ori mergem la spital. Chiar ne-am gândit că putem să murim de la boala asta, deși eu sunt tânără, dar am kilogramele în plus și o inflamație mare în corp. Simt că am reînviat! Ne-am salvat și ne-au salvat viața cei de la spital! Eu nu credeam că o iau dar uite că am luat-o!”, a mărturisit aceasta.

Până se va dezmetici după internare, Oana Lis trebuie să aibă grijă în continuare de Viorel Lis, mai ales că virusul i-a dat peste cap acestuia problemele cu diabetul.

”E foarte nasoală boala”

Mai îmi iau o săptămână să îmi revin! A fost un șoc foarte puternic să îl văd pe Viorel la oxigen! A fost un șoc! Pentru mine a fost o experiență din care am învățat multe și vreau să îmi revin 100%, să fiu alături de Viorel. Acum o să merg la un doctor specialist în diabet pentru el, deoarece în spital a făcut insulină și vreau să vedem ce se întâmplă. Are restricții, trebuie să țină diabetul sub control pentru că diabetul a luat-o razna în boală, acum. Au fost niște cote foarte mari nu doar la diabet ci și cu tensiunea. Trebuie schimbat puțin tratamentul.

Viorel a trecut pragul critic datorită medicilor și vaccinului, altfel nu văd ce l-ar fi salvat! Le mulțumim tuturor oamenilor care ne-au sunat și ne-au fost alături, ne-au susținut pe Facebook, contează foarte mult în astfel de momente! E foarte nasoală boala asta! La noi a fost mai grav. Bunica îmi spunea să nu zic că am Covid, iar eu i-am zis să nu cumva să moară cât stăm noi internați la spital două săptămâni, că nu puteam să ajung la ea la înmormântare… Are 87 de ani…”, a mai completat Oana Lis pentru CIAO.RO.

 

 

 

Publicat: 26 nov. 2021, 20:24 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă