Medicul fals din Romania sustine ca e nevinovat. Cum se apara barbatul care a macelarit femei

Publicat: 06 Feb. 2019, 14:50 Life

O noua bomba detonata de presa din Romania zguduie toti locuitorii tarii care nu mai stiu acum in ce medici sa aiba incredere.

Un medic italian fals a profesat in Romania, pentru clinici particulare. Matteo Politi activa sub numele fals de Matthew Mode. Acesta are 8 clase si nu a mers la Medicina. Cu toate astea s-a dat drept medic estetician si a macelarit cateva femei. Dar edicul fals din Romania sustine ca e nevinovat.

Matteo Politi, demascat de reporterii Libertatea, a incercat sa fuga din tara pe 6 februarie 2019. A fost prins de politia vamala si va fi adus in Bucuresti. Barbatul sustine ca articolele aparute in presa din Romania sunt, de fapt, intamplari vechi, din Italia. Acesta sustine ca e nevinovat.

Medicul fals din Romania sustine ca e nevinovat

„Lucrurile despre care mass-media scrie în momentul de faţă sunt cele care s-au întâmplat în Italia, acolo unde cazul a fost închis şi de acolo au plecat toate poveştile. Când am venit în România, am dat documentele originale cu tot cu parafă unui avocat care, plătit cu o sumă considerabilă, a întreprins toate procedurile necesare pentru ca toate hârtiile mele să fie recunoscute şi au fost astfel obţinute toate avizele de către ministerele aferente, cărora le-am plătit chitanţe şi, astfel, mi-au eliberat toate documentele şi actele pentru a lucra în România. După aceea, avocata mi-a zis că am toate actele necesare pentru a profesa în România. Pot folosi numele de Matthew Mode, am primit o scrisoare de la un notariat din România care îmi permite să folosesc acest nume”, a declarat Matthew Mode pentru spynews.ro.

Cine e Matteo Politi

Italianul care se dadea drept Matthew Mode are 8 clase. In Italia lucra ca valet pentru locatiile scumpe, ce ofera acest serviciu clientilor cu masini. Acesta sustine ca a terminat o universitate americana de prestigiu.

In Romania, medicul italian fals a operat zeci de femei. Barbatul a intrat in atentia autoritatilor romane dupa ce asistentele medicale cu care lucra au devenit suspicioase. Acestora li s-a parut ciudat ca el, ca medic, nu stie sa se spele corect pe maini inainte de procedurile chirurgicale sau non-invazive.

Au mers la procurori unde au dat declaratii. Barbatul este condamnat la inchisoare cu suspendare in Italia. Acolo ar fi savarsit aceleasi practici medicale. Conform click.ro, funcționarul care i-a eliberat codul de parafă și care i-a dat dreptul să opereze în România a fost sancționat.

„Şi sistemul public şi sistemul privat trebuie să aibă aceleaşi reguli. Da, a operat în clinici priviate cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinţi la angajare sunt identice. Analizăm acest caz”, a declarat Ministrul Sănătății Sorin Pintea.

Publicat: 06 Feb. 2019, 14:50 Life
Pe aceeași temă