9 cutremure azi in Romania! Specialistii sunt in alerta

Publicat: 06 Feb. 2019, 14:39 News 3
9 cutremure azi in Romania! Specialistii sunt in alerta

In aceasta dimineata au avut loc 9 cutremure in Marea Neagra, iar INCDFP este in alerta.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului pentru Fizica Pamantului (INCDFP), a dat mai multe detalii cu privire la cutremurele care au panicat oamenii.

Cele 9 cutremure au avut loc in decurs de 2 ore, insa pot avea loc chiar si 50 de cutremure la intervale scurte de timp, iar fizicianul explica de ce se poate intampla acest fenomen, conform evz.ro.

9 cutremure azi in Romania

9 cutremure azi in Romania

„Au fost înregistrate cutremure în Marea Neagră, în zona orașului Burgas, la ieșirea din golf, la intersecția unui sistem de falii cu orientare est-vest, falii de șariaj cu falia Caliacra.

Este o secvență seismică ce se dezvoltă în zonă, vedem cât va dura și câte cutremure vor mai fi. Au avut magnitudine între 2,9 și 3,7 pe scara Richter, nu sunt mari, nu au fost resimțite.

Adâncimea a fost de 5 km, este o adâncime impusă, în momentul în care nu se poate determina o adâncime pentru cutremur există pentru fiecare zonă seismogenă o statistică în care se arată unde se produc cele mai multe cutremure, 5-7-10 km în funcție de zonă.

Toate au avut loc într-un interval de două ore. Este o stare tipică pentru unele zone, dezvoltarea de cutremure sub formă de secvențe seismice. Pot avea loc și 50 de cutremure, sunt zone pe glob unde sunt secvențe seismice de ordinul a sute de cutremure, dar de magnitudini mici poate mai mici decât cele de la ora actuală” a spus acesta, potrivit Mediafax.

Publicat: 06 Feb. 2019, 14:39 News 3
Pe aceeași temă