Italianul Matteo Politi, falsul medic din Romania, a incercat sa fuga din tara. Unde l-a prins politia

Publicat: 06 Feb. 2019, 13:07 Life

Intreaga tara este ingrozita de un caz socant: un barbat cu 9 clase a profesat ca medic in Romania, desi nu a urmat Medicina.

Italianul Matteo Politi, falsul medic din Romania, a incercat sa fuga din tara. Barbatul opera doar in clinici private, avand studii de doar 8 clase. Miercuri dimineata, acesta a incercat sa fuga din Romania, dar a fost prins la Curtici, judetul Arad, informeaza mediafax.ro.

In momentul in care va ajunge in Bucuresti, italianul Matteo Politi va fi audiat la Sectia 4 de Politie. Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineaţa, la Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

Italianul Matteo Politi, falsul medic din Romania, a incercat sa fuga

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune”, se arată în comunicat.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi.

Adevarul despre italian a iesit la iveala dupa un reportaj Libertatea. Jurnalistii au aflat ca, timp de un an, a operat zeci de oameni, fara sa aiba Medicina facuta. Matteo Politi a actionat sub un nume fals, Matthew Mode.

Publicat: 06 Feb. 2019, 13:07 Life
Pe aceeași temă