Imagini din interiorul ARS al Catedralei Notre-Dame! Ce a alimentat focul. Se afla chiar PE ACOPERIS! VIDEO

Publicat: 16 Apr. 2019, 10:43 VIDEO
Imagini din interiorul ARS al Catedralei Notre-Dame! Ce a alimentat focul. Se afla chiar PE ACOPERIS! VIDEO

Luni seara, Catedrala Notre-Dame din Paris a luat foc in jurul orei 19.50 Romania. Imaginile sunt socante si s-au viralizat in mediul online.

Imagini din interiorul ARS al Catedralei Notre-Dame. Incendiul a distrus o buna parte din exterior, dar si din interior. Autoritatile au muncit toata seara si au reusit sa salveze cateva piese istorice din interiorul Catedralei Notre-Dame.

In 2017, Catedrala Notre-Dame a fost desemnat cel mai vizitat obiectiv turistic din Franta. Cladirea istorica a inceput sa fie construita in 1163. Anul acesta, autoritatile au decis sa o renoveze. Motiv pentru care, pe acoperis s-a regasit mult lemn.

Imagini din interiorul ARS al Catedralei Notre-Dame VIDEO


Flacarile au cuprins rapid turla care s-a prabusit. Cerul a fost cuprins de un nor mare de fum si cenusa. Totul s-a raspandit cu repeziciune. Zona din jurul Catedralei Notre-Dame a fost evacuata. Incendiul a fost tinut sub control si stins dupa ore bune.

”Totul arde, nimic nu va rămâne din cadru „, a declarat purtătorul de cuvânt al Notre Dame, Andre Finot, în mass-media franceză, potrivit Associated Press.

„La ora 08:00 (06:00 GMT, 09:00 ora României) va avea loc o întrunire cu experţi, arhitecţi ai construcţiilor din Franţa pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot intra pentru a-şi continua misiunea”, a informat Nunez presa.

”E o gaură enormă în acoperiș, acolo unde a fost turla, fragmentele au căzut în naos. Altarul și crucea de altar s-au păstrat”, a declarat primarul Parisului.

„Vom reconstrui această catedrală împreună pentru că este, fără îndoială, parte a destinului francez și a proiectului pe care îl vom avea în următorii ani”, a spus Emanuel Macron. ”Așa se așteaptă francezii și pentru că este ceea ce merită istoria noastră”, a adăugat el, vizibil emoțional, numindu-l o „tragedie teribilă”.


Cadrul cladirii vechi de 856 de ani este din lemn. La constructia grinzilor au fost folositi 1300 de arbori. Cadrul ar avea 52 de acri de lemn. Aceste grinzi formeaza cadrul interior si sunt fundatie pentru acoperisul de 115 metri.

  • „Are sens că ar fi incredibil de inflamabil”, notează contributorul Notre-Dame Daniel Christian pe site-ul pentru reper, care posta actualizări pe măsură ce focul a izbucnit.

Imagini VIDEO cu Catedrala Notre-Dame, marti dimineata

Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate. Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua. Cauza incendiului Catedralei Notre-Dame din Paris nu este cunoscută încă și autoritățile își continuă cercetarea despre cum a început focul, a declarat marți Secretarul de Stat din Ministerul francez de Interne, Laurent Nunez, relatează Reuters.

  • „Focul este sub control, dar nu este complet stins”, a declarat Nunez într-o conferință de presă chiar în fața catedralei Notre-Dame.

Pompierii au salvat clopotele principale și pereții exteriori de la colaps înainte de a aduce focul sub control. Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

Publicat: 16 Apr. 2019, 10:43 VIDEO
Pe aceeași temă