Catedrala Notre-Dame, incendiu de proportii. Ce transmit autoritatile franceze. Imagini VIDEO sumbre

Publicat: 15 Apr. 2019, 23:34 News 2

Catedrala Notre-Dame din Paris a ars aproape complet, in urma unui violent incendiu. Focul a izbucnit in seara de luni, anunta autoritatile franceze.

Catedrala Notre-Dame, incendiu de proportii in aceste momente! Totul a izbucnit in seara de luni. In jurul orei 23:00, pompierii anuntau ca nu sunt siguri daca pot sa stinga incendiul. S-ar parea ca urmatoarea jumatate de ora ar fi cruciala pentru a se vedea daca pot fi stinse flacarile.

Cauza izbucnirii acestui incendiu foarte violent a ramas momentan o necunoscuta. Oficialii sunt de parere ca de vina ar fi putut fi lucrarile de renovare care tocmai se desfasurau in aceasta perioada. Un istoric francez a fost de parere ca asistam la prabusirea celui mai vizitat monument istoric din intreaga lume.

Catedrala Notre-Dame, incendiu violent!

De asemenea, una dintre turlele de pe acoperisul catedralei s-a prabusit. Potrivit BBC, incendiul de la catedrala Notre-Dame, din Paris, in Franta, ar ameninta sa mistuie intreaga constructie celebra. Asta dupa ce si acoperisul s-a prabusit complet.

Unul dintre purtatorii de cuvant ai bisericii a declarat presei ca intreaga catedrala ardea dupa ce turnul s-a prabusit violent. Romanca, moarta la Paris dupa ce a cazut in gol

Catedrala Notre-Dame, incendiu de proportii

In imaginile infioratoare se poate observa cum focul mistuie absolut intreaga constructie. Procurorii francezi deja au deschis o investigatie pentru a se afla cauza acestui incendiu. De asmenea, reprezentantii UNESCO au declarat ca organizatia este alaturi de Franta, pentru a putea restaura si salva catedrala. A fost descrisa drept „un monument de nepretuit”. Este una dintre cele mai celebre atractii pentru turisti, fiind prima pe listele turistilor.

VIDEO live cu incendiul de la catedrala Notre-Dame

Vestea acestui incendiu care a mistuit aproape in totalitate constructia a fost una socanta pentru locuitorii din Paris. Oamenii s-au strans in numar mare in fata catedralei si au inceput sa cante rugaciuni. Multi dintre parizieni au fost filmati avand lacrimi in ochi. Au aparut si foarte multe filmulete pe retelele sociale. Constructia avea o vechime de 800 de ani.

Mai mult, purtatorul de cuvant al catedralei Notre-Dame a declarat pentru presa franceza ca nu va mai ramane absolut nimic din acest edificiu care a fost cuprins de flacari. „Arde totul, nu va mai ramane nimic din structura ei”, declarat Andre Finot.

Publicat: 15 Apr. 2019, 23:34 News 2
Pe aceeași temă