Primele informații despre cum a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Ce spun autoritățile

Publicat: 29 ian. 2021, 08:54 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Primele informații despre cum a izbucnit  incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Ce spun autoritățile

Autoritățile au fost în alertă în această dimineață după ce un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș. Din primele informații tragedia s-ar fi întâmplat de la o aerotermă aflată într-un salon. De asemenea, o altă ipoteză este că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric. Potrivit unor surse, victimele incendiului ar fi fost pacienți bolnavi de COVID. 

UPDATE:  Toni Grecu, fondatorul grupului ”Divertis”, se aflade asemenea internat la etajul 2, în pavilionul care a luat foc la „Matei Balș”.

Soția actorului a făcut primele declarații despre starea de sănătate a acestuia: „Toni este evaluat acum de medicii de la spitalul Sfantul Pantelimon. Nu știu care este exact starea lui. Știu doar că incendiul a avut loc la parter, iar Toni se afla într-un salon de la etajul doi”, a declarat pentru Libertatea Cristina Grecu, soția artistului.

„Toni era și el conectat la butelie de oxigen. Toți de aici aveau nevoie de oxigen”, a mai precizat Cristina Grecu.

În această dimineață, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, faptul că, seara trecută nu ar fi fost probleme cu încălzirea în cadrul spitalului. În schimb, surse Antena 3 spun că, cel mai probabil, incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă.

”Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al oxigenului, pentru că oxigenul reprezintă un medicament în momentul de față”, declara, în această dimineață, medicul Adrian Streinu Cercel.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut de asemenea declaraţii cu privire la posibilele cauze care au declanșat incendiul.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Incendiu la Matei Balș

În această dimineață a avut loc un incendiu la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală. Potrivit șefului DSU, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar un alt pacient și-a pierdut viața după minute bune de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului.

”În primul rând vreau să transmit condoleanțe pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața. Vorbim de 4 persoane. Trei găsite, ulterior, după ce s-a degajat fumul, carbonizate, și unul care a fost resuscitat, dar fără reușită.

La ora 05:05 a fost apelul la 112, la ora 05:13 a fost primul echipaj sosit care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din partea ISU, SMURD, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de Ambulanța și bineînțeles din partea Poliției și Jandarmeriei Care au asistat și ei la intervenție”, a declarat Raed Arafat.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 29 ian. 2021, 08:54 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă