Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat

Publicat: 07 mai 2021, 14:07 Autor: Elena Arhiva
Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat

Cătălin Denciu, medicul-erou care a suferit grave în incendiul izbucnit în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat de la unitatea medicală din Belgia, după mai multe luni de spitalizare.

Medicul, în vârstă de 48 de ani, a revenit acasă înainte de Paşte, potrivit unor apropiaţi ai familiei, informează ziare.com.

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.  Doctorul, în vârstă de 48 de ani, avea arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate.

Cătălin Denciu a fost rănit foarte grav în incendiul izbucnit pe 14 noiembrie 2020 în spitalul din Piatra Neamţ, având arsuri de gradul 2 şi 3 pe 40% din suprafaţa corpului. El a fost transportat de urgenţă cu avionul în Belgia pentru tratament.

Din cauza severităţii rănilor, medicului Denciu i-a fost indusă coma forţată timp de trei săptămâni. Abia în ianuarie 2021, a fost externat de la terapie intensivă într-un salon al spitalului unde a început recuperarea.

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. Pentru gestul său el a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.

Cătălin Denciu, declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, care și-a riscat viața pentru a-și salva pacienții în timpul incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia. Anunțul a fost făcut de directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, care este belgian.

„Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul din Belgia”, a spus Kluge.

Sursa foto: Facebook

Publicat: 07 mai 2021, 14:07 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă