Medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a dat primele declarații, după oroarea de pe secția ATI. Cum arată acum medicul

Publicat: 04 Mar. 2021, 09:51 Arhiva

Medicul-erou de la Piatra Neamț se află încă în spital, în Belgia, acolo unde este tratat de specialiști pentru a-și reveni și pentru a-și recăpăta mobilitatea.

Site-ul beldefnews.mil.be a postat o serie de imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, cel care și-a riscat viața pentru a salva pacienții care se aflau în salonul de Terapie Intensivă care a ars. Bărbatul a fost transferat atunci la un spital, iar ulterior a fost adus în Belgia pentru a fi tratat de specialiști. În prezent, Cătălin Denciu se simte bine, se află în perioada de recuperare, fiind ajutat de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Acolo se află și soția lui, care îi este alături și învață tehnici pentru de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de partenerul ei de viață. În urma incendiului, potrivit informațiilor din presă, 12 persoane au murit.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși. În acest moment ei sunt familia mea. (n.r. medicii)Abia aștept să mă vindec pentru a le mulțumi”, a mărturisit medicul-erou.

Medicul-erou de la Piatra Neamț a intrat într-un clasament făcut de postul public de televiziune din Belgia, aflându-se pe locul trei, alături de un medic din Wuhan. El va avea nevoie de o perioadă de recuperare și terapie, 80% din suprafața corpului suferind arsuri, arată Realitatea.

Imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu | Sursă foto: captură de pe site-ul beldefnews.mil.be

Soția medicului-erou a rupt tăcerea: ”Îmi spunea: «Eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau»”

Soția doctorului a povestit că bărbatul a fost îngrozit de ceea ce i-au văzut ochii în saloanele de Terapie Intensivă ale Spitalului din Piatra Neamț.

„Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo, a povestit soția medicului erou pentru Observator.

Sursă foto: arhivă CIAO, captură site oficial https://beldefnews.mil.be/

Publicat: 04 Mar. 2021, 09:51 Arhiva
Pe aceeași temă