Ce s-a întâmplat cu Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț care a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții

Publicat: 04 Feb. 2021, 11:43 Arhiva

Au trecut trei luni de la incidentul care a avut loc la Piatra Neamț, unde un incendiu a izbucnit în două saloane de la Terapie Intensivă, iar 15 persoane și-au pierdut viața. Medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, este bine acum, însă mai are nevoie de o perioadă pentru recuperare.

Despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț, s-a vorbit în cadrul conferinței-dezbateri despre infrastructura spitalelor, organizată de Colegiul Medicilor din România.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu: ”Directorul regional de la OMS, Hans Kluge, l-a menționat specific pe medicul de la Piatra Neamț și i-a adresat mulțumirile că și-a riscat viața acolo. Cred că există oameni care salveaza vieți, punându-și-o pe a lor în pericol. Știu că sunt mulți dintre cei care ne urmăresc și aș vrea să le mulțumesc și în numele instituției pe care o conduc”.

Medicul-erou de la Piatra Neamț a intrat într-un clasament făcut de postul public de televiziune din Belgia, aflându-se pe locul trei, alături de un medic din Wuhan. El va avea nevoie de o perioadă de recuperare și terapie, 80% din suprafața corpului suferind arsuri, arată Realitatea.

Soția medicului-erou a rupt tăcerea: ”Îmi spunea: «Eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau»”

Soția doctorului a povestit că bărbatul a fost îngrozit de ceea ce i-au văzut ochii în saloanele de Terapie Intensivă ale Spitalului din Piatra Neamț.

„Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară.

Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo, a povestit soția medicului erou pentru Observator.

Sursă foto: arhivă Ciao

Publicat: 04 Feb. 2021, 11:43 Arhiva
Pe aceeași temă